Kiler Ankara Şubeleri, Canerler Şubelerinin devir İşlemi Bitti

Türkiye’nin yerli sermayeli en büyük perakende zincirlerinden Kiler Perakende Grubu, 2010’da Ankara’daki yerel marketler zinciri Canerler’den satın aldığı kalan hisselerin devir işlemlerini sonlandırdı

Ankara’daki yerel marketler zinciri Canerler’in yüzde 50’sini 2005 yılında, kalan payı da 2010’da satın alan Kiler, mağazaların devir işlemini bitirdi. Böylelikle Kiler Alışveriş Hiz. Gıda san. ve Tic. A.Ş.’nin Kiler Ankara Mağazacılık San.Tic.A.Ş.’deki hisse sayısı 2.820.000.000 adetten (yüzde 47’den) 5.755.100.000 adede (yüzde 95.92 oranına) ulaştı. Kentleşme oranı yüksek şehirlerdeki büyüme stratejisini, yerel zincirleri satın almak üzerine kuran Kiler, Ankara’daki tüm Kiler mağazalarının tek sahibi oldu.

Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, “Türkiye’nin dünyadaki konumuna, ülke ekonomisindeki istikrara, sektörümüzün bugününe ve geleceğine güvenen bir şirketiz. Bugüne kadar öz sermayemizle yaptığımız yatırımların karşılığını, bizi hiç yalnız bırakmayan müşterilerimiz sayesinde aldık. Aldıklarımızı da tekrar yatırım yaparak değerlendiriyoruz. Ankara’daki ilk atılımımızı, yerel marketler zinciri Canerler’in yüzde 50’sini satın alarak yapmıştık. 9 Kasım 2010 tarihinde Canerler’deki kalan hisseleri satın almıştık. Bugün de devir işlemlerini tamamladık. Halka arz sürecimizde de belirttiğimiz gibi, büyüme hedeflerimize hem olduğumuz illerde yaygınlaşarak hem de daha önce bulunmadığımız bölgelerde ve illerde mağaza açarak devam edeceğiz” dedi.

Türkiye genelinde 26 ilde, 173 mağazası ve 5 binin üzerinde çalışanı bulunan Kiler Alışveriş’in, Eylül 2010 itibarıyla 12,5 milyon TL net kârı bulunuyor. Faaliyet kârı 25,9 milyon TL ve aktif büyüklüğü 569,9 milyon TL olan Kiler Alışveriş’in öz kaynakları ise 155,7 milyon TL.

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım