Köfteciler, Sektörü Dünyaya Yayacak

Türkiye’nin temel damak tadlarından köfte, zincir gıda şirketleriyle gözünü yurtdışına dikti. Türkiye’deki cadde ve AVM’lere sığamaz hale gelen gıda zincirleri, hem köfteyi hem aralarındaki rekabeti yurtdışına taşımaya hazır...

Yeni ortaklık kuruldu

Köfteciler arasındaki rekabeti zirveye taşıyan son gelişme Cızbız Köfte oldu. Simit Sarayı’nın sahibi Haluk Okutur, RB Ramazan Bingöl Et Lokantası’nın sahibi Ramazan Bingöl ve Cızbız Köfte’nin sahibi Ali Tatlıdil ortak oldu. Cızbız Köfte Lokantacılık’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Haluk Okutur üstlenecek. İlk plana göre önce şube sayısı artırılacak. Bu çerçevede komşu ülkeler, Avrupa ve ABD’de restoranlar açılacak.

İlk etapta 100 mağaza

Konuyla ilgili bilgi veren Bingöl, bu alanda iddialı olduklarını köfteyi yurtdışında marka yapacaklarını söyledi. Bingöl “Şu anda 20’yi aşkın şubemiz var. Bunu yıl sonuna kadar 100’ün üzerine çıkaracağız. Yurtdışında markalaşmış Simit Sarayı’nın knowhow’u ve bizim tecrübelerimizden doğan güçle Türkiye’nin köftesini dünyada marka yapma yoluna gideceğiz” dedi. Bingöl, yeni franchise şartları belirleyeceklerini söyledi.

Ramiz ‘ilk’ler peşinde

Türkiye’de 17 ilde şubeleşen ve mevcut şube sayısını bu ay 78’e çıkartacak olan Köfteci Ramiz, bir süredir sürdürdüğü yurtdışı çalışmalarında iki çıkış noktası belirledi: Bakü ve Bükreş. Şirketin ortaklarından Bülent Taşkınlar, bu konuda şunları söyledi: “Yurtdışına ilk biz çıkacağız. Bakü’de eğitim yeri kuruyoruz, kiralamaları yaptık. Biz her gittiğimiz yerde üretimi de yapacağız. Bükreş’te üretip ordan Bulgaristan’a gönderebiliriz, ya da Macaristan ve Polonya’ya. Mümkün olduğunca o lokasyonla ilgili dağıtımı o bölgede yapacağız.”

Eli maşa tutmayan ayakta kalamaz

Bülent Taşkınlar köfteciler arasındaki rekabeti ise şöyle değerlendirdi: "Bu işe yıllarca emeğini vermiş olan markaların çökmesi sözkonusu değildir ama hayatında eline maşa almamış, bu işle uğraşmamış, 2-3 kişinin bir araya geldiği organizasyonlarla bilmem nerenin köftesi diye altı dolu olmayan markaların ayakta kalacaklarını sanmıyorum."

Türkiye köfte kokuyor

* Tarihi Sultanahmet Köftecisi
* Orhan Köfte-Bursa İnegöl
* Kırkpınar Köftecisi-Edirne
* Filibe Köftecisi-Eminönü
*Filizler Köfte-Tuzla
* Köfteci Nihat Usta-Akçaabat
* Ramiz-Manisa
* Köfteci Ali-Eskişehir
* Temel Reis-Akçaabat Köfte
* Namlı Rumeli-Eminönü

HABER: Selma ŞENOL/İSTANBUL

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım