Mısır Olayları Tekstil'i Nasıl Etkiledi

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Mısır ve Tunus’ta yaşanan olayların tekstil sektörüne avantaj sağlayacağını belirterek, Türkiye’nin, bu ülkelerden gelecek talebi karşılayabileceğini söyledi

Ekonomi

- 02:04 | 05 Şubat 2011
‘Mısır ve Tunus’taki olaylar tekstile avantaj sağlayacak’
Ağaoğlu Yön. Kur. Üyesi Murat Ögel, İHKİB Başkanı Tanrıverdi, İFW İcra Kom. Başkanı Kaprol, Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, IFW Üyesi Ruken Mızraklı, Ağaoğlu Gen. Müd. Hasan Rahvalı, IFW Danışma Kur. Başk. Süleyman Orakçıoğlu

EKONOMİ SERVİSİ

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Mısır ve Tunus’ta yaşanan olayların tekstil sektörüne avantaj olarak döneceğini belirterek, Türkiye’nin, kumaş, pamuk ve hazır giyim üretimiyle bu ülkelerden gelecek talebi karşılayabilecek noktada olduğunu ifade etti.
Tanrıverdi, İHKİB organizasyonunda, Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), İstanbul Moda Akademisi (IMD) işbirliğinde Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun ana sponsorluğunda bu yıl 4’üncüsü düzenlenen İstanbul Fashion Week’in (IFW) değerlendirildiği toplantıda konuştu.

‘Pamuk fiyatı çıkabilir’
Türkiye’nin tekstil kapasitesinin oldukça yüksek ve o ülkelerdeki boşluğu doldurabilecek durumda olduğunu ifade eden Tanrıverdi şunları söyledi:
“Üzülerek söylüyoruz ama orada yaşananlar bizim tekstil sektörümüze avantaj olarak dönecek gibi gözüküyor. Üretim kapasitemizi tam olarak kullanamıyoruz. Türkiye’de bu sektörde yetişmiş 4-5 milyon insan var. Hızlı hareket edip, çok rahat talepleri karşılayabilecek durumdayız.
Umarım olaylar geçici olur ve hızla her şey eski düzene döner. Eski düzene dönmezse de sektörde bir sıkıntı yaşanacağını zannetmiyorum. Buradaki olaylar belki pamuk fiyatlarındaki artışı biraz daha körükleyecek, biraz daha pamuk fiyatları yukarı çıkabilir. Ama Türkiye hem kumaş, hem pamuk hem de hazır giyim üretimiyle gelecek talebi karşılayabilecek noktada.”

2023’de ilk 5’teyiz
İHKİB Başkanı Tanrıverdi, dünyada 139 moda haftası düzenlendiğini, İstanbul’un şu anda ilk 15 içinde yer aldığını belirtti. Tanrıverdi şöyle dedi:
“İstanbul 2023’te dünyadaki 5 moda merkezinden biri olacak. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. 15 milyar dolar ihracat yapan bir sektörün moda haftalarıyla ihracatının daha da artacağını düşünüyoruz. İstanbul bir marka, bunun gelişmesine de moda haftaları katkı sağlayacak.”
Tanrıverdi, Beyoğlu Belediyesi’nin modacılara sahip çıktığını belirterek, sonraki organizasyonlardaİstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de işin içinde olmasının önemine değindi.

21 defile yapıldı
IFW İcra Komitesi Başkanı Cem Kaprol, ilki 2009 Ağustos’ta moda günleri olarak düzenlenen ve 2010 yılının Şubat ayında takvimlere İstanbul Fashion Week olarak adını yazdıran etkinliğin yoluna devam ettiğini anlattı.
Bu yıl 40 binden fazla katılımcı hedefinin gerçekleştiğini belirten Kaprol, “Bu yıl 9 marka, 9 tasarımcı ve 3 karma defileyle toplam 21 defile yaptık. Önümüzdeki yıl daha çok katılım, marka ve tasarımcının sağlandığını, yurt dışından da tasarımcıların davet edildiği, kültür ve sanat etkinlikleriyle dolu moda haftası hayal ediyoruz” dedi.

‘Eskiden Beyoğlu merkezdi’
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, eskiden modanın merkezi olan Beyoğlu’nda dikilen giysilerin yerinin bir başka, terzilerinin maharetinin dillere destan olduğunu vurgulayarak, “Beyoğlu Belediyesi olarak amacımız, bu köklü geleneği, değerli mirası yeniden canlandırmak ve Beyoğlu’nu yeniden dünyanın moda merkezlerinden biri haline getirmektir” dedi. Beyoğlu’nda her semtin kendine göre ürünü, marka değeri ve temsil kabiliyeti olduğunu belirten Demircan, her semti temsil ettiği değerlere uygun şekilde konumlandırmaya çalıştıklarını anlattı.

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım