Özyeğin Üniversitesi, Kadın Girişimci Mezunlarını Verdi

Özyeğin Üniversitesi ilk kadın girişimcilerini mezun etti

Son Dakika Ekonomi

- 10:40 | 18 Şubat 2011
Özyeğin Üniversitesi ilk kadın girişimcilerini mezun etti

Goldman Sachs tarafından global bir proje olarak gerçekleştirilen ve Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi’nin hayata geçirdiği "10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı", ikinci ve üçüncü dönem mezunlarını verdi.

Kadın girişimcilere destek olmak amacıyla dünya çapında 22 ülkede sürdürülen programdan mezun olan 44 kadın girişimci sertifikalarını düzenlenen törenle Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin’in elinden aldı.

Goldman Sachs’ın 2008 yılında "10.000 Kadın" adıyla başlattığı ve 5 yıl içinde dünyada 10 bin kadına girişimcilik ve işletme eğitimi verilmesini hedefleyen projenin Türkiye programı kapsamında, üç yıl içinde 340 kadına Özyeğin Üniversitesi tarafından ücretsiz eğitim verilecek. Geçtiğimiz sene 79 kadına eğitim veren programdan bu sene 135 kadın yararlanacak.

100 milyon dolarlık bütçeyle gerçekleştirilen program ile gelişmekte olan ülkelerde kadınların girişimcilik ve yöneticilik yönlerinin güçlendirilmesi, kadın-erkek eşitsizliğinin azaltılarak paylaşımcı, sürdürülebilir bir ekonomik büyümenin desteklenmesi amaçlanıyor.

Sertifika töreninde konuşan Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, kadınların iş hayatındaki rolünün her geçen gün arttığını, geçen yıl mezun ettikleri kadın girişimcilerin 87 kişiyi işe aldığını dile getirerek, "Türkiye’de kadınların daha fazla ekonomiye katılmalı" dedi.

Türkiye’deki "işsizler ordusuna" bakıldığı zaman, bu işsizlerin yüzde 70’inin kadın olduğunu söyleyen Özyeğin, bu rakamın çok yüksek olduğunu dile getirdi.

Özyeğin, Türkiye’de her yıl 750-800 bin civarında gencin istihdam ordusuna katılmak için sırada beklediğini belirterek, bu gençlerin hepsinin özel şirketlerde birtakım kuruluşlarda iş bulmalarının mümkün olmadığını, dolayısıyla kendilerinin girişimciler yetiştirmeleri gerektiğini anlattı.

Programı Anadolu’ya da yaymak istediklerini ifade eden Özyeğin, programa katılıp sertifika alan kadın girişimcilerden gelecek bir yıl içinde en az iki kişiyi istihdam etmelerini istedi.

-"KADINLAR FARK YARATMAYI BAŞARIRLAR"-

Hüsnü Özyeğin, "Kadınlar farklı bakış açılarıyla bulundukları her sosyal ortamda fark yaratmayı başarırlar. Bu nedenle ’10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’ mezunlarının çok sayıda yaratıcı ve başarılı girişime imza atacaklarına inancım tam. Kadın girişimciliğinin gelişmesi Türkiye’nin ekonomik olarak büyümesinin en önemli koşullarından biri. Özyeğin Üniversitesi olarak Türkiye’de girişimcilik kültürünün gelişmesine katkı sağlayan programlara büyük önem verdiğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum" diye konuştu.

-"İLK MEZUNLARIN YÜZDE 72’Sİ İSTİHDAM VE CİROLARINI ARTIRDI"-

"10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı" Yöneticisi İmge Kaya ise 2010 yılı içinde mezun olan ilk sınıfın eğitim sonrası işlerinde katettikleri aşamanın heyecan verici olduğunu vurgulayerak, "Temmuz ayında mezun olan ilk sınıfımızın yüzde 72’si istihdam ve cirolarını artırmış durumda. Bu fırsattan yararlanmak ve işlerini büyütmek isteyen başka kadın girişimciler de 28 Şubat’a kadar ’www.10000kadin.org’ internet adresinden programa başvuru yapabilirler" dedi.

Ekonomik büyüme potansiyeli yüksek bir işe sahip olan ve işini büyütmek isteyen kadın girişimcilere ücretsiz olarak verilecek olan eğitimlere katılacaklar Goldman Sachs ve Özyeğin Üniversitesi tarafından geliştirilen kriterlere göre seçiliyor.

10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı kapsamında seçilen kadın girişimcilere 3 aya yayılmış bir süre içerisinde toplam 6 haftada 150 saat eğitim veriliyor. Eğitimler; "Girişimciliğin temel ilkeleri", "Muhasebe ve finans", "Süreç yönetimi ve organizasyonel planlama", "Satış ve pazarlama", "Sermayeye erişim ve iş planı geliştirme" ve "Değerlendirme" konularını içeriyor. Programı tamamlayıp sertifikasını alan her kadın girişimci, mezun olduğu günden itibaren en az bir yıl süre ile izleniyor ve işini büyütebilmesi için mentorluk ve koçluk hizmetlerinden yararlanıyor. http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım