09 Şubat 2011 Çarşamba, Erdemir Satıldı mı, Satılmadı mı?

Erdemir satıldı mı?

09 Şubat 2011 -

İnternette ‘Erdemir’in satıldığına yönelik iddialar ordu mensuplarını heyecanlandırdı.

İnternette ‘Erdemir’in satıldığına yönelik iddialar ordu mensuplarını heyecanlandırdı. OYAK internetten ‘satmadık’ dedi. Ancak açıklamayı yeterli bulmayan OYAK üyeleri genel kurulda satışın açıklanacağını iddia ediyor

Ordu Yardımlaşma Kurumu’nun (OYAK), beş yıl önce ‘yabancılara gitmesin’ diyerek satın aldığı Erdemir’i sattığına yönelik internet sitelerinde dolaşan 250 bin ordu mensubunu heyecanlandırdı. OYAK üyesi olan ordu mensupları arasında bir süredir, Erdemir’in satışının gerçekleştirildiği ve satıştan elde edilen gelirin yüzde 70’inin de üyelere dağıtılacağına ilişkin iddialar dolaştığı belirtildi. Hatta, OYAK’ın Erdemir’den elde edilen geliri dağıtmak için, bir bankada üyeleri adına hesap açtırdığı iddiası üyeler arasında dolaşmaya başladı. Birçok ordu mensubunun da alacağı parayı öğrenmek için bankalara başvurduğu kaydedildi. Tüm bu gelişmeler üzerine OYAK, üyelerine bir duyuru yapmak zorunda kaldı.

GENEL KURULDA AÇIKLANIR!

OYAK, 7 Şubat tarihinde üyeleri için Erdemir ile ilgili bir duyuru yayınladı. Üyelerden gelen yoğun sorular üzerine yapıldığı belirtilen duyuruda, “Değerli üyemiz, OYAK 2006 yılında devraldığı Erdemir hisselerinden bugüne kadar hiçbir satış yapmamıştır. Hisselerin satışına yönelik herhangi bir niyet, görüşme, anlaşma ya da alınmış bir yönetim kurulu da bulunmamaktadır” denildi. OYAK’tan yapılan, ‘Erdemir’i satmadık’ açıklaması da OYAK mensuplarını ikna etmedi. OYAK mensupları, Erdemir’in satış görüşmelerinin sonuçlandığını ve satışın gizli tutulduğunu öne sürüyorlar. Hatta OYAK’ın 14 Şubat’ta yapılacak olan Genel Kurulu’nda konunun ele alınmasının ardından satışın kamuoyuna açıklanacağı iddalarında bulunuyorlar. OYAK mensupları arasında dolaşan iddialar arasında Erdemir’in satışından üyelere yaklaşık 35 bin lira dağıtılacağıda yer alıyor.

‘Satış parası dağıtılacak’ iddiası

OYAK’ın ‘satmadık’ açıklamasına rağmen internette forum sitelerinde şu iddialar yer alıyor. “OYAK’tan satıldı diye açıklama yapılması beklenmesin, Oyakbank satıldığında da satılmadı diye açıklama yapılmıştı ama ne oldu, satıldı. Bu haber doğru. OYAK bütçe olarak çok büyüdüğünden küçülmesinin gerektiği konusunda genel kurula üye olan Maliye ve Milli Savunma Bakanlığı’nın baskı yapılıyor. Oyakbank’ın satışından kalan yüzde 60’lık miktarın da halen durduğu ve bunu da Erdemir ile birlikte üyelere verileceği…”

Alkışlarla alınmıştı

OYAK, satıldığı iddia edilen Erdemir’i, 2005 yılının kasım ayında “alkışlarla” almıştı. Ayşe ve Zübeyde adlı yüksek fırınlarıyla yassı çelik üreten ve özelleştirme döneminde yerli – yabancı sermaye tartışmasının sembolüne dönüştürülen Erdemir’e 2.7 milyar dolarla en yüksek teklifi OYAK vermişti. OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, OYAK üyeleriyle 2005 yılında Antalya’da düzenlediği toplantıda, “Erdemir ve Tüpraş’a girelim mi” diye sormuş, bu soruya üyeler alkışlarla evet demişlerdi. Söz konusu alkışlı oylama, o dönemde büyük tartışmalara yol açmıştı. OYAK, bu oylamanın ardından girdiği Erdemir ihalesini, 2.7 milyar dolar bedelle kazanmıştı.

Hüseyin Özay/Star



Kaynak: Erdemir satıldı mı?
http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

  1. OYAK erdemir hisselerini satmasından ziyade 7 ocak 2011 tarihinde yaptığı açıklamada üyeler arasındaki eşit paylaşımdan sözetmiş. Ancak OYAK eşit bir şekilde dağıtım yaptığına kendisi inanıyor mu? ki bizleri ve kamu oyunu inandırsın. Sadece soruların cevabına bakmak lazım:
    1- OYAK üyelerinin çoğunluğu kimlerden oluşuyor? Çoğunlukta olan zümrenin yönetim kadrosunda olması gerekmez mi?
    2- kesilen para tutarına göre mi emeklilik yardımı alınıyor yoksa rütbeye göre mi? O halde yardımlaşma kurumundan daha çok askeri hıyerarşinin vazgeçilmez olduğu bir kurum mu?
    Sadece 2 sorunun cevabını kamuoyu ile paylaşırlar ise sorunun nerede ve nasıl kaynaklandığı ortaya çıkacaktır. kamuoyuna şimdiden TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  2. hükümet tarafından bu yazıları gören yomu acaba yoksa görüpte amaaan bize ne kendi sorunlarını kendileri çözsünler diye mi ses çıkarmıyorlar

    YanıtlaSil
  3. hükümet nerdesin seçim yaklaşıyor uzman jandarmalar halen orta okul mezunu statüsünde, tek bir orta okul mezunu yok uzman jandarmalardan çoğunluğu yüksek okul mezunu %20 side fakülte hala 11/1 inden başlıyorlar mesleğe, oyak astsubay ve uzman jandarmaları zarar ediyorum diye kandırıyormuş gazeteler öyle yazıyor seçim yaklaşıyor, 50.000 personelxeşlerixanne ve babaları alın size oy kaynağı görün bunları HÜKÜMET DURMAK YOK HADİ BAKALIM

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yaparken sayfaya nereden geldiğinizi belirterek küfüre yer vermeden, anlaşılır bir dille yazmanızı rica ederiz..

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım