13 Şubat 2011 Pazar, Sanko Tekstile 80 Milyon Yatıracak


Sanko'dan ABD'lilere yatırım teklifi


SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, geçtiğimiz hafta Gaziantep'i ziyaret ederek kendilerine ABD'de yatırım teklifi yapan ABD'lilere, "Üretimin yarısı sizde, yarısı bizde olsun" teklifinde bulundu.

Konukoğlu, yaptığı açıklamada, işsizliğe çözüm bulmak amacıyla Türkiye'de yatırımcı arayan ABD'li yöneticilerin Gaziantep'e gelerek kendisiyle görüştüğünü belirterek, "Indiana'dan belediye başkanları ve
sanayi ile ticaret odası başkanları Gaziantep'e gelerek fabrikaları gezdiler. Bunların ana gayeleri Amerika'ya yatırımcı çekmek. Amerika mümkün olduğu kadar iç tüketimini kendisi üretecek. Konuşmalarında 'Uzakdoğu'dan aldıkları ithal malların ekonomiye zarar verdiğini, insanların işsiz kaldığını, bunun bir hata olduğunu gördüklerini, dünyadaki belli başlı iş alanlarını dolaşarak yatırım çekmek' istediklerini söylediler" dedi.

Kendilerini ziyaret eden ABD'lilerin özellikle tekstil konusu üzerinde çok durduklarına dikkat çeken Konukoğlu, şunları söyledi:

"Çünkü tekstil işçi ambarı, işçinin en çok çalıştığı sektör. Amerika tabi ki dünyanın en büyük pamuk üreticisi. Amerikalar bizi de yatırıma davet ettiler. Bize, 'gelin arsayı bedava verelim, 20 sene eyalet vergilerinin bazıları yok, aynı zamanda her türlü altyapısı hazır, belediyenin bütün imkanlarını size sunalım' diyorlar, aynı zamanda işçinin eğitiminde eğitim yardımı, her konuda da kredi yardımında bulunuyorlar. Amerikalılar, tekstilin yanı sıra ağırlıkla işsizliği giderebilecek, hafif sanayi sektörlerinde yatırım istiyor. Ben de bir gün gideceğim, dolaşacağım, bakacağım. Bizim prensibimiz belli; 'Dünyada Türkiye, Türkiye'de Gaziantep'. Gidip görmek lazım. Ben onlara şu teklifi yapacağım; diyeceğim ki biz oraya bir tesis kurduk, 10 bin tonluk. 10 bin ton da buradan gönderebilir miyiz? Yani yarısı sizden, yarısı bizden, orda satalım diye."

"ORTADOĞU'DAKİ OLAYLAR TÜRKİYE'Yİ ETKİLEMEZ"


Konukoğlu, Mısır ve Tunus'ta yaşanan olayları de değerlendirerek, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu o ülkelerin kendi iç meseleleri ama bu olayların çok süreceği kanaatinde değilim. Tabi ki, ister istemez ticarette bazı duraklamalar olabilir. Ama ben çok uzun bir müddet beklemiyorum. Bu olaylar Gaziantep'i ve Türkiye'yi çok etkilemez. Çünkü orada Türkiye'nin yatırımları çok büyük değil. O bölgelerdeki kargaşanın çabuk geçeceğine inanıyorum. İnşallah orada ölümsüz, kavgasız, bir an önce demokrasiye geçiş olur."

Türkiye'nin bölgede çok iyi bir dış politika izlediğini kaydeden Konukoğlu, "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu, hakikaten bu işi çok güzel götürüyorlar. Bugün bütün Arap dünyası ve bütün Doğu dünyası Türkiye'ye gıpta ile bakıyor. Bu 8 yıl önce böyle değildi. Ama şu anda dünyanın ilk 10'una girme çabası içindeyiz. İnşallah gireceğiz. Şu anda Türkiye bu bölgenin lideri durumunda" diye konuştu.

Konukoğlu, Haziran ayında yapılacak genel seçimlerin ekonomiyi etkilemeyeceğine inandığını ifade ederek, "Çünkü Sayın Başbakanımız ve bakanlar, seçim ekonomisi uygulamayacağız, böyle bir bütçe yapmadık, rotamız neyse o rotada devam edeceğiz' diyorlar. Ben inanıyorum ki, seçim ekonomisi uygulanmayacak" şeklinde konuştu.

Sanko Holding olarak her zaman olduğu gibi bu yıl da yatırımlara devam edeceklerini dile getiren Konukoğlu, "SANKO Holding olarak bu yıl da 80 milyon dolar civarında tekstile yatırım yapacağız. Ayrıca enerjiye ve ambalaja da yatırım yapacağız. Toplama baktığınız zaman bu yıl 300 milyon dolar civarında bir yatırımımız var. Bunun istihdama ve Gaziantep'e büyük katkısı olacak" ifadelerini kullandı.

iha
http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım