3 Türk Bankası Dünya Devlerini Geride Bıraktı

Dünyanın marka değeri en yüksek 500 bankası listesine Türkiye’den 11 banka girerken İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank ilk 100’de yer aldı. İş Bankası, 2.3 milyar dolarlık marka değeri ile 75’inci oldu. Akbank markasına listenin zirvesindeki BofA gibi ‘son derece güçlü’ notu verildi.
Türkiye’nin en büyük 3 bankasının marka değerleri, dünya devi olarak görülen çok sayıda bankayı geride bıraktı. Dünyaca ünlü yatırımcı Mark Mobius’un gelişmekte olan ülkeler fonunu yönettiği Franklin Templeton Investment’ın marka değeri İş Bankası, Akbank ve Garanti Bankası’nın altında kaldı.
ABD’nin bir diğer bankacılık devi Fifth Third Bancorp, 1 milyar 752 milyon dolarlık marka değeri ile Garanti Bankası’nın ardından 96’ncı oldu.
Denizbank’ı alarak Türkiye’ye adım atan Fransız-Belçika ortaklığındaki Dexia’nın marka değeri 16 basamak düşerek 1 milyar 553 milyon dolarla 106’ncı sıraya indi.
Türk bankalarının başarısı marka notlarına da yansıdı. Marka değerinin yanında bankaların “not”larını da açıklayan Brand Finance, İş Bankası’na “AA”, Akbank ve Garanti Bankası’na “AAA-” notlarını verdi. AA notu, “çok güçlü”, AAA notu ise “son derece güçlü” olarak adlandırılıyor.
http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım