9 Şubat 2011 Çarşamba, Maltepe, Tepe İnşaat Projeleri

Tepe İnşaat, Maltepe’de üçüncü projesine hayat vermeye hazırlanıyor. 600 konutluk bir plan yapan firmanın buradaki ilk çalışması temelini 2006’da attığı Narcity olmuştu

Ekonomi

- 02:40 | 08 Şubat 2011
Maltepe’den vazgeçmedi proje sayısı üç oluyor

EMLAK - TEBERNÜŞ KİREÇCİ

İstanbul’da geliştirdiği projelerde Maltepe’yi üs olarak belirleyen Tepe İnşaat, buradaki iki projeden sonra 600 konutluk üçüncü projeyi de yine aynı bölgede inşa etme kararı aldı. Bölgede Narcity ve Narkule isimli iki proje yapan şirket, 2011 yılında taahhüt ve yatırım projeleri dahil olmak üzere toplam 500 milyon dolarlık ciro hedefliyor.
2010’un sonunda tamamladıkları Narcity projesinde yaşamın başladığını belirten Tepe İnşaat Genel Müdürü Atila Kemal Oğuz, bu yıl yine aynı bölgede bir başka projeyi daha hayata geçirme kararı aldıklarına dikkat çekti. 600 konutluk bu projenin de diğerleri kadar iddialı olacağını belirten Oğuz, Narcity isimli çalışmalarına dikkat çekti.
Rengarenk yapısı, farklı balkonlarıyla projenin modern bir görünüme sahip olduğunu kaydeden Oğuz, üç yıllık bir çalışmanın ürünü olan ve Eylül 2010’da yaşamın başladığı Narcity’nin 147 bin 383 metrekare arsa üzerinde 285 bin metrekare inşaat olarak hayata geçtiğini söyledi.

Yıl sonunda kule tamam
Projede toplam 1.306 konutun bulunduğunu belirten Oğuz, ancak, planlamalarının 5 bin kişi üzerine kurulu olduğunu dile getirdi. Narcity’nin komşusu olan Narkule projesinin temelini ise 2009 yılında attıklarını söyleyen Atila Kemal Oğuz, 2011 yılının sonlarına doğru konutları sahiplerine teslim edeceklerini kaydetti.
Oğuz, “Mütevazi rakamlarda bir proje oldu. Ciro beklentimiz 49 milyon TL civarında. Burada 11 bin 571 metrekare arsa üzerine 17 bin 500 metrekare inşaat yapıyoruz. Toplam konut sayımız ise 108 olacak” dedi.

‘DALGALANMA, MARKA KONUTLARI ETKİLEMEZ’
Türkiye’de ekonomik ivmelenmenin yukarı yönlü olduğu yönünde görüş bildiren Atila Kemal Oğuz, bunun, 2011’in konut sektörü açısından hareketli geçeceği anlamına geldiğini kaydetti. Özellikle yılın ikinci yarısında hareketliliğin daha da artacağını düşünen Oğuz, şöyle konuştu: “Gayrimenkul yatırımlarında yaklaşık yüzde 5’e varan bir büyüme beklenirken, özellikle ofis yatırımlarındaki büyüme daha büyük rakamlarda olacaktır. Fakat genel seçim ve dış piyasalardaki olası mali dalgalanmalar, temkinli olunması gereken süreçlerdir” diye konuştu.
Konut fiyatlarındaki dalgalanmalara da değinen Oğuz, marka bilincini oluşturan firmaların bu tür dalgalanmalardan etkilenmeyeceğini ifade ederek, “Markalı firmaların doğru projeleri doğru fiyatlarda hedef kitlesiyle buluşturarak talep ihtiyacını karşılayacağını düşünüyorum.
Fiyat artışına en büyük etken ise sınırlı arsa maliyetlerinin artması. Faizler özellikle 2011’in ilk yarısı mevcut düşük sürecini devam ettirirken, yılın ikinci yarısından itibaren bir miktar yükselişe geçebilir” dedi.

Gaziantep’e konutun lüksü gölün biyolojik olanı geldi
3 bin 470 konutluk Antepia, 75 bin metrekarelik biyolojik göletiyle dikkat çekiyor

Sinpaş Yapı ve Paralel Yapı işbirliğiyle Gaziantep’te temelleri atılan Antepia, şehrin en büyük ve lükskonut projesi olarak nitelendirilmesinin yanı sıra, dünyanın en büyük biyolojik göletini bünyesinde barındırmasıyla da dikkat çekiyor. Proje, ayrıca, güneydoğudaki ilk temalı konut projesi olarak gösteriliyor.
Sinpaş Yapı ve Paralel Yapı’dan yapılan açıklamada, projenin ismini Gaziantep’in eski ismi olan ‘suyun gözü’ anlamına gelen Ayıntap’tan aldığı belirtilerek, biyolojik göletin altı çizildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Antepia’nın hayat kaynağı olan su, Gaziantep’e deniz yaşamını toplam 75 bin metrekarelik göletle getirecek. İçinde barındırdığı suyu temizleyen ve aynı zamanda oksijen üreten bitkileriyle biyolojik özellik taşıyan gölet, Gaziantep’te bir ilke imza atarak site sakinlerine sandal keyfi de yaşatacak. Antepia’da yaşayanlar, komşularına akşam yemeğine sandalla gidebilecek veya günün istedikleri saatinde aileleriyle birlikte sandal sefası yapabilecek.”
Projenin bir diğer dikkat çekici özelliği olarak da 560 dönüme yayılan ve yüzlerce farklı bitki türünü bir araya getiren peyzaj çalışmasına işaret edildi. Açıklamada, ayrıca, sitede golf sporunun da yapılabileceği vurgulandı.

ESKİ EVLERDEN İLHAMI ALDI
560 bin metrekarelik inşa alanına sahip Antepia projesinin en önemli özelliklerinden biri olarak, konutların Gazianteplilerin yaşam tarzlarına uygun olarak tasarlanması gösteriliyor. Proje genelinde sıra ev, ikiz villa, müstakil villa ve yalı tipi müstakil evler yer alırken, eski Gaziantep evlerinden ilham alınarak tasarlanan sınırlı sayıdaki yalılara ise sahiplerinin adları verilecek.

Gerekeni yapınca dönüşüm arkadan gelir
İstanbul’da kentsel dönüşümün ilk gerçekleştiği ilçeler arasında yer aldıklarını belirten KüçükçekmeceBelediye Başkanı Aziz Yeniay, gerçekleştirdikleri çalışmalara dikkat çekti. Göreve geldiği 2004’ten bu yana tüm çalışmaları, dönüşüm planı ekseninde değerlendirdiğini kaydeden Yeniay, bu yöndeki projeleri iki ayak üzerinde geliştirdiklerini dile getirdi. Bunları altyapı ve eğitim, sağlık ve kültür birimleri de dahil olmak üzere sosyal alanlar olarak gösteren Yeniay, altyapı çalışmalarına dikkat çekti.
Yeniay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fiziki dönüşümün gereklerini zaten yerine getiriyoruz. Göreve geldikten sonra insan boyu genişliğinde 80 kilometre yağmur suyu borusu döşedik ve ilçenin alt yapısının yüzde 85’ini tamamladık. Kalanlar da bir yıl içinde tamamlanacak.”

‘Vatandaş kendisi istedi’
Tiyatro, sağlık, eğitim, spor, eğlence ve çocuk parkı gibi çalışmalarda da önemli aşama kat ettiklerini vurgulayan Yeniay, şöyle konuştu: “Dünyada gerçekleşen dönüşümler incelendiğinde kentlerin nerelerden nerelere geldiğine şahit oluyoruz. Bir dünya kenti olmaya aday olan Küçükçekmece’de kazandığı altyapı ve halk eğitimi ile zaten dönüşümün parçası haline geldi.”
Kentsel dönüşümde önemli olanın gerekli şartları oluşturmak olduğunu belirten Aziz Yeniay, “Belediye olarak ben gerekli şartları oluşturuyorum, dönüşüm ise arkadan geliyor. İnsanın hazırlanması ve fiziki altyapının da tamamlanması ile vatandaş kendi evinin de kentsel dönüşüme katılmasını istiyor” dedi.

Dönüşüm reçetesi:

1- Dünyadaki dönüşüm örnekleri incelenmeli.

2 - Planlama ve temanın belirlenmesi en önemli noktalar.

3- Kenti kullanacak kentlinin eğitimi sağlanmalı. Yoksa kentin içi boş kalır ve kent çöker.

Yüksek projede düşük kampanya
Türkiye’nin LEED kayıtlı ilk yeşil karma konut projesi olarak nitelendirilen Varyap Meridian, Türkiye’nin en düşük faizli konut kredisi olarak gösterilen yeni kampanyasını 28 Şubat’a kadar sürdüme kararı aldı. Şirketin Varyap Meridian isimli projesinde, yüzde 1 peşin ve yüzde 75 banka kredisine ek olarak, geri kalan yüzde 24’lük kısım için aylık 0 .44 faiz oranı uygulanıyor.
Satılan konutlardaki peşinatları cazip hale getirmek için böyle bir uygulama kararı aldıklarını belirten Varyap Meridian CEO’su Erdinç Varlıbaş, kampanya hakkında şu bilgileri verdi:“Bilindiği gibi konut satışlarında yüzde 25’lik kısmın peşin olarak ödenmesi gerekiyor. Biz de bu oranın yüzde 1’ini alıyor ve kalan yüzde 24’lük kısım için aylık 0 .44 faiz oranı uyguluyoruz. Bu uygulama 28 Şubat’a kadar devam edecek.”

Soyaklılar facebook’lu oldu
Soyak, Soyak Siesta projesine ait facebook sayfası ile online uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. 850 dairenin satıldığı ve bir ay içinde ilk iki etabının sahiplerine teslim edildiği projeye ait en güncel bilgilerle resim ve videoların da paylaşıldığı sayfa, Soyak Siesta müşterileri için sosyal medyada buluşma noktası haline geldi.
1300 kişinin katıldığı Soyak Siesta yılbaşı kutlamasında, su balesi gösterilerinin gerçekleştirildiği ve dev ekrandaki görüntülerinin, duvara yansıtılarak gerçekleştirilen Mapping Show görsellerinin de yer aldığı Soyak Siesta Facebook sayfası, açıldığından bu yana 6 bin 661 kişi tarafından görüntülendi. Üye sayısı, 210’a ulaşan sayfada yer alan videolar, 1618 defa izlendi. Sayfanın günlük ortalama yeni üye sayısı ise 25 oldu.

Dönüşüm için dünya geliyor
TOKİ, birikimlerini tüm dünyayla paylaşma kararı aldı. Mecranın adı ise ‘Konut Kurultayı’ oldu. TOKİ’nin kendi organizasyonu olan ve 4-5 Mart tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 2011 Konut Kurultayı’ndaki ana tema, ‘kentsel dönüşüm’ olacak. Kurultaya Columbia Üniversitesi’nden ‘global şehir’ kavramının yaratıcısı sosyolog Saskia Sassen’in yanı sıra pek çokakademisyen katılacak. Kurultayın ana hedeflerinden biri de doğal afetlere hazırlıklı bir Türkiye‘yi kurabilmek. Katılımı beklenen başlıca ülkeler ise ABD, Meksika, Kore, Japonya ve İsrail.

111 noktada yeni plan
Organizasyonun taşıdığı öneme dikkat çeken TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, “Dünyada bu konuda söz sahibi markalardan birisi haline geldiğimizi bir kez daha kanıtlamış olacağız. Dünya otoriteleri TOKİ’nin çatısı altında buluşacak” dedi.
Öte yandan, Türkiye’nin tamamında toplam 249 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Bayraktar, kentsel dönüşüm programları doğrultusunda 188 bin 261 konutluk gecekondu dönüşümünü gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bayraktar, bu doğrultuda, ayrıca 111 bölgede 57 bin 459 konutluk uygulama için düğmeye bastıklarını söyledi.

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım