Afyon İhracatı Arttı



Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin açıkladığı 2011 yılı Ocak ayı ihracat rakamlarına göre, 2011 yılının Ocak ayını 23 milyon 264 bin dolar ihracatla kapatan Afyonkarahisar, bir önceki yılın aynı ayına göre, ihracatını yüzde 61 oranında arttırdı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2011 yılı Ocak ayı ihracat rakamlarını dün açıkladı. TİM verilerine göre, Türkiye genelinde 9 milyar 655 milyon dolar ihracat rakamına ulaşılırken, iller sıralamasında 29. sırade yer alan Afyonkarahisar, Ocak ayını 23 milyon 264 bin dolar ihracatla kapattı. Bir önceki yılın Ocak ayını ise 14 milyon 505 bin dolarla kapatan Afyonkarahisar, 2011 yılının Ocak ayında elde ettiği 23 milyon 264 bin dolarlık ihracat rakamı ile yıllık dönemsel ihracatını yüzde 61 oranında arttırdı.
EN ÇOK İHRACAT YİNE IRAK’A
TİM’in açıkladığı bir diğer verilere göre, Afyonkarahisar’ın Ocak ayında ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin başında Irak yer alıyor. Ocak ayında Irak’a toplam 4 milyon 320 bin dolarlık ihracat gerçekleştiren Afyonkarahisar’ın en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında, 4 milyon 111 dolar ihracatla Hindistan ikinci, 2 milyon 236 bin dolar ihracatla Çin üçüncü ve 2 milyon 104 bin dolar ihracatla ABD dördüncü sırada yer alıyor. Afyonkarahisar’ın en çok ihracat yaptığı bu ülkeler, bir önceki yılın aynı döneminde de yine üst sıralarda yer almıştı.
MADENCİLİK YİNE ZİRVEDE
Sektörel verilere göre ise Afyonkarahisar’ın Ocak ayında yaptığı ihracatın yaklaşık yüzde 48’lik kısmını, 11 milyon 294 bin dolar ihracatla mermer ürünlerinden oluşan maden ihracatı oluşturuyor. Ocak ayı ihracatının, yaklaşık yüzde 40’lık bölümü ise 9 milyon 37 bin dolar ihracatla tarım ürünlerinden oluşuyor. Maden ve tarım sektörlerini, 2 milyon 932 bin dolar ihracatla sanayi ürünleri ihracatı takip ediyor. Bu rakamlar, bir önceki yılın aynı dönemine göre kıyaslandığında ise sektörel anlamda da ciddi bir hareketliliğin yaşandığı gözleniyor. Bu haber 5130 defa okunmuştur.
http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım