Aksa Hisseleri Borsada Ne Durumda..?


Aksa Akrilik (AKSA) hisse senedi 2011 beklentisi

Karbon fiber kapasite artırım haberlerinni etkisiyle Aksa endekse göreceli olarak son bir yılda yüzde 22 üstün performans gösterdi. Bu performans standart akrilik elyaf payından teknik elyaflara daha ağırlık verilerek, karbon fiber üretiminin tam kapasite çalışarak ve enerji yatırımlarının da etkisiyle devamını bekliyoruz.

Ayrıca önümüzdeki üç yıl, yüksek FAVÖK marjı karbon fiber (%33) ve enerji (%25) segmentlerinni iyileşme etkisiyle FAVÖK için yıllık bazda yüzde 16 büyüme öngörüyoruz. Aksa’nın stratejik planları içerisinde şu anda yüzde 2 civarında olan karbon fiber pazar payını 2015 itibari ile yüzde yüzde 5′e 2020 yılı ortası itibari ile 100 MW’lık tesis eklenecek olması ile enerji maliyetlerinde 2009 yılına göre yüzde 10 civarı azalma beklemekteyiz. Aksa kullanımından kalan enerjiyi ise satarak bu kalemden gelir yaratacak.

Karbon Elyaf nedir?

Standart karbon elyaf, çeliğe göre 3 kat daha dayanıklı ve 5 kat daha hafif bir hammadde olarak kabul ediliyor. Karbon elyaf, uzay ve havacılık sektöründe, kara ve deniz taşımacılığında, endüstriyel malzemelerde, bina ve altyapı güçlendirmelerinde, rüzgâr santrallerinde ve spor malzemelerinde kullanılıyor. Birçok uçak, uydu ve roket sistemi, basınçlı kaplar ve Formula 1 yarış arabalarının iskelet sistemlerinde de karbon elyaf tercih ediliyor. Dünyada 40 bin ton üretilebilen karbon elyaf, sadece Japonya, ABD, Almanya, Fransa, İngiltere Macaristan, Çin ve Tayvan tarafından üretilebiliyordu. NASA’nın yanı sıra Boeing ve Airbus gibi firmaların da uçaklarında kullandığı karbon elyaf teknolojisinin, üretici ülkelerce sır gibi saklandığına da dikkat çekiliyor.

ŞirketKodFiyatAğırlıkHedef Fiyat
AksaAKSA3,896,10%4,90

Global Menkul Değerler

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım