Alanya ve Manavgat'ta da Bakkallar Tek Fiyatdan Satış Yapacak.( Bakkoop Haberi)

Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velettin Yenialp ile Manavgat Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akca ve Yönetim Kurulu Üyeleri, dün İnegöl’e gelerek, İnegöl Bakkallar Odası tarafından, İnegöl’deki bakkal esnafları arasında birlik ve beraberliği sağlamak, toplu alımlar yaparak marketlerle rekabet gücünü yakalamak amacıyla kurulan Bakkallar Kooperatifini (BAKKOOP) ve İnegöl Bakkallar Odasını ziyaret ettiler.

Dün saat 16.00'da gerçekleşen ziyarette Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velettin Yenialp ile Manavgat Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akca ve Yönetim Kurulu Üyeleri Seyfettin Aktaş, Erhan Gülçelik ve Mustafa Mavi Manavgat'ta ve Alanya'da BAKKOOP benzeri bir projenin başlatılabilmesi için, İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya’dan bilgiler aldılar.

İnegöl'de ve Bursa'da çeşitli esnaf odaları ile görüştüklerini ifade eden Manavgat Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akca, "Hem çalışmaları hakkında bilgi aldık hem de kendi çalışmalarımızı onlara aktardık. Kaynaşma açısından bilgi alışverişlerinde bulunduk. İnegöl'de faaliyete geçen BAKKOOP ile ilgili İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya’dan bilgiler aldık. Biz bir turizm şehri olduğumuz için, belki farklı bir yapıdayız. Ama esnafların mega marketler karşısında yok olacağını düşünerek, karşı koyma açısından çok güzel bilgiler edindik" dedi.

İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya’dan BAKKOOP ile ilgili gerekli bilgileri aldıklarını belirten Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velettin Yenialp ise, "Bizim de kendi şehrimizde aldığımız kararlar var. Türkiye genelinde İnegöl BAKKOOP bir ilk. İlk kurulan bir kooperatif. Bu vesile ile İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya’yı tebrik ediyorum. Ayrıca bizim de aldığımız ve Türkiye genelinde ilk olan bir karar var. Aynı isimde 3 tane market olacak ve 4. market için 30 araçlık otopark zorunluluğu getirdik. Alanya Belediyesi Meclisinden oy birliği ile böyle bir karar çıkardık. Bu karar ile zincir mağazaların önünü kapatmış olduk. Esnaflarımızın ayakta kalması için hesaplar yapıyoruz. Alanya'nın ekonomisini düşündüğünüz zaman bizim sıcak paramızın tamamı, bu zincir marketler vasıtasıyla Alanya'nın dışına hatta bir kısmı Türkiye'nin dışına çıkıyor. Büyük marketlere karşı bizim esnafımız nasıl ayakta kalacak. Bunun için BAKKOP ile ilgili bir çalışma yapmayı düşündük" diye konuştu.

Alanya ve Manavgat Bakkallar Odası Başkanları ile Yönetim Kurulu Üyelerinin ziyaretinden memnun olduğunu belirterek konuşmasına başlayan İnegöl Bakkallar ve Benzerleri Odası Başkanı Hakan İnkaya ise, gerekli bilgileri paylaşıp, tecrübelerini onlara aktardıklarını söyledi. Bundan sonra da gerekli bilgi aktarımına devam edeceklerini belirten İnkaya, "Kendileri dün gelip, kooperatifte gerekli incelemeleri yaptılar. Daha sonra hep birlikte Bursa'da da bir takım ziyaretlerde bulunduk. Kendilerinin de böyle bir yapılaşma ile alakalı çalışmaları olacak. Bizler açısından güzel oldu. Bu ziyaretler onlar açısından da inşallah verimli olmuştur. Bu tür gelişmeler özellikle bakkal esnafımız için olumlu gelişmeler" dedi.

Artık esnaf odalarından kendi üyelerine imza sirküsü verme yetkisini olduğunu ifade eden Hakan İnkaya, "5362 sayılı kanuna istinaden odalarımızın artık imza sirküsü ve ikametgah belgesi verme yetkisi vardır. Bunu her esnaf odamız, esnaf veri tabanından her üyesi ile alakalı imza sirküsünü verebilir ve bu imza sirküsü bütün kurumlarda geçerlidir. Bu uygulama özellikle esnaf ve sanatkarımızın menfaatine olan bir şey. Verdiğimiz imza sirküsü bütün kurumlarda geçerli olacağı ve bürokratik işlemler de daha pratik çözümler üreteceği için esnafımızın bundan sonraki süreçte imza sirküsü alması için noterlerle herhangi bir ilişkisi kalmayacak. Her esnaf kendi odasından imza sirküsünü alabilir. Bu konuyu İnegöl kamuoyu ile ve esnaflarımızla paylaşmak istedik. Buda bizler açısından güzel bir gelişme. Çünkü bu bir zaman kaybıydı. Bu konu daha pratik bir şekilde halledilecektir. İmza sirküsü ücreti 17 liradır" diye konuştu.

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım