Bim Hisselerinin Borsadaki Son Durumu


BİM (BIMAS) hisse senedi 2011 beklentisi

Düşük beya ve yüksek alfasıyla defansif hisselerin başında gelen BİM’in büyüme potansiyeli açısından önümüzdeki dönemde de portföylerde bulunması gerekdiğini düşünüyoruz. Şirket hakkında artan piyasa ortamında zayıf kalacağına dair beklenti son iki ayda yüzde 20 çıkan endeksin yüzde 18 üzerindeki getirisiyle çürütülmüştür.

Türkiye’de genel anlamda gelir dağılımdaki sorunları ve Anadolu’daki şehirlerin potansiyelini gözönüne aldığımızda şirketin değişik şehirlerde yaygınlaşan mağaza ağı organize perakende sektörüne geçişte tüketicilerin BİM’i seçmesi açısından önemli olacaktır.

Özel markalı ürünlerin toplam satış hacmi içerisindeki payının artırıyor olması şirketin kar marjı açısından olumludur. Düşük enflasyon ortamı değişik ürünlerde fiyatlarını düşürmek ve tüketici çekme açısından ciro büyütme, kira ve personel giderlerine etkisi açısından şirket için pozitiftir.

Yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da mağaza sayısının artmaya devam etmesini bekliyoruz. Şirket şu anda yurtdışında operasyonların olduğu tek ülkenin Fas olmasına karşın yakın zamanda açıklanmış olan Suudi Arabistan’lı Savola Grup’la işbirliği şirketin o bölgede de aktif olması için önemlidir. Rakipleri konumundaki Migros’u iştiraki Şok ve Diasa ile A101′e göre rekabet gücü açısından TL233mn’luk net nakit pozisyonuyla güçlü konumdadır.

Şirket, piyasanın en yüksek özkaynak karlılığına sahip şirketlerindendir.

ŞirketKodFiyatAğırlıkHedef Fiyat
BİMBIMAS54,258,40%63,2

Global Menkul Değerler

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum Yaparken sayfaya nereden geldiğinizi belirterek küfüre yer vermeden, anlaşılır bir dille yazmanızı rica ederiz..

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım