Bursa'ya Yapılacak İstinaf Mahkemesi

Adalet Bakanlığı, Bursa'da istinaf mahkemesi için 9 bin metrekarelik lüks bir plaza kiraladı. Plazada 12 ayrı mahkeme haziran ayına kadar hizmete girecek.


CMK tahliyeleriyle önemi bir kez daha gün yüzüne çıkan istinaf mahkemeleri için çalışmalar hızlandı. Yargıtay'ın yükünü hafifletmek maksadıyla Türkiye'nin 9 ilinde kurulacak olan bölge mahkemeleri için geri sayım başladı. Adalet Bakanlığı, şanslı illerden biri olan Bursa için lüks bir iş hanını 850 bin liraya kiraladı. Özellikle vatandaşın ulaşım kolaylığını açısından sıkı bir araştırma yapan bakanlık, merkez Nilüfer ilçesi Ata Bulvarı üzerinde, 9 bin metrekarelik kapalı alana sahip lüks bina için 1 yıllık kira sözleşmesi imzaladı. Ataevler metro istasyonuna yakınlığıyla göze çarpan plazanın bir iki ay içinde bakanlığa teslimi yapılacak. Bursa İstinaf Mahkemesi'nde ceza ve hukuk olmak üzere, 12 ayrı mahkeme salonu bulunacak. Birimlerde görev yapacak hakimlerin atamaları ise HSYK tarafından belirlenecek.


Haziran ayına kadar faaliyete girmesi amaçlanan Bursa İstinaf Mahkemesi sayesinde artık Bursalılar, temyiz için Ankara'ya gitmek zorunda kalmayacak. Yerel mahkemelerin kararlarını inceleyerek olan istinaf mahkemesi, onama halinde kararın kesinleşmesinde rol oynayacak. Bozma halinde ise vatandaşın mağduriyetinin önlenmesi için kendi duruşma salonunda yeniden yargılama yapacak. Böylelikle. CMK tahliyeleriyle gündeme gelen Yargıtay'ın iş yükü de hafiflemiş olacak. Bilindiği gibi. İstinaf mahkemeleri sayesinde Türkiye'nin AİHM'ne ödediği yüklü tazminatların da azalması bekleniyor.

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım