Eczacıbası 2010 Yılı Karını Açıkladı, 2011 Hedefi İtalya


Eczacıbaşı geliri 2.1 milyar euro’ya taşıdı, hedef İtalya

İSTANBUL AA

Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Erdal Karamercan, geleceğin, kaynak kullanımında çözümler bulunması gereken ve kirlilik yaratanın bedelini ödediği, yani yeşil rekabetin ön plana çıktığı bir dünya olacağını söyledi. Karamercan, “Toplumsal ve çevresel riskleri doğru değerlendiren, inovatif ve sürdürülebilir iş modelleriyle fırsat yaratabilen şirketler, yeşil rekabette üstünlük sağlayabilecek” dedi.
Karamercan, Eczacıbaşı Topluluğu’nun 2010 performansını ve 2011 beklentilerini değerlendirdi. Topluluk için 2010’un planlanan doğrultuda geçtiğini ifade eden Karamercan, satışların yüzde 17 artışla 2.1 milyar euro’ya, yurtdışı gelirlerinin de yüzde 15.8 artışla 562 milyon euro’ya ulaştığını bildirdi.

800 kişiyi işe aldı
Karamercan, “Gelirlerimizdeki artışın yanı sıra, geçtiğimiz yıl istihdam rakamlarında da artış sağladık ve çalışan sayımız 9 bin 300’den 10 bin 100 kişiye yükseldi. Çalışanlarımızın yüzde 19’unu yurtdışı çalışanlarımız oluşturuyor” dedi.
Seramikte teknoloji ve inovasyonun beşiği olan İtalya’da şirket satın alarak veya stratejik işbirliği oluşturarak, teknoloji ve inovasyona ilk elden sahip olmak istediklerini belirten Karamercan, bu konudaki çalışmalarının sistematik biçimde sürdürüldüğünü anlattı.
Rusya’daki karo seramik fabrikasının yapımının tamamlandığını, bu yılın ilk çeyreğinde tam üretime geçeceğini bildiren Karamercan, “Moskova, Kazan, Yekaterinburg ve Serpukhov’daki 4 mağazamız 2010’da faaliyete geçti. Yurtiçinde ise 2010’da açılan 7 mağazayla birlikte, toplam mağaza sayımızı 20’ye yükselterek önemli bir perakende zinciri oluşturduk” dedi.

‘OVP ile paralel gidiyoruz’
Bu yıla ilişkin öngörülerini de paylaşan Karamercan, şunları söyledi:
“Orta Vadeli Program’da (OVP) Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 4.5 ve 2012’de yüzde 5 büyüyeceği tahmin ediliyor. Topluluk olarak tahminlerimiz OVP ile paralel. Dolayısıyla, büyüme stratejilerimiz açısından, içinde bulunduğumuz pazarlarda payımızı artırmanın yanı sıra, yeni pazarlarda büyüme ivmemizi artırmak zorundayız.”

Polonya ve Ürdün’e fabrika kuruluyor
Erdal Karamercan, sağlık grubunda Eczacıbaşı-Monrol Nükleer Ürünler’in konumunu güçlendirmek için üç yeni üretim tesisi yatırımına başlandığını söyledi. Yurtdışında başta 2011’de faaliyete geçecekRomanya ve Mısır tesisleri olmak üzere, Polonya, Ürdün ve Bulgaristan’da tesis yatırımı çalışmalarının ilerlediğini belirten Karamercan, “2012’de 7’si yurtiçi, 9’u yurtdışı olmak üzere 16 tesiste üretim hedefliyoruz” dedi.

Kartal’da dünya ölçeğinde proje
Kanyon’dan sonra ikinci gayrimenkul yatırımını Zekeriyaköy’de kurduklarını söyleyen Erdal Karamercan, “Ormanada yaşam projemiz, Eczacıbaşı kalitesini yansıtan bir marka olacak. Tamamını 2013 sonuna kadar yerleşime açmayı hedefliyoruz. Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili gelişmeleri yakından izliyoruz. Kartal’daki arazimizin üzerinde de, İstanbul’un simgelerinden biri olacak, çağdaş ve dünya ölçeğinde bir eser yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım