İnegöl Bebka İle Tanıtılacak

Turizm sektöründe katma değerin ve bölgesel ölçekteki turizm rekabet gücünün arttırılması, yöreye özgü tarihsel ve kültürel mirasın turizm sektörü paralelinde çeşitlendirilip geliştirilmesi ve toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde ulusal ve uluslararası boyutta tanıtılmasını sağlamak amacıyla, İnegöl Belediyesi tarafından hazırlanan proje, Bursa Eskişehir Bilecek Kalkınma Ajansına (BEBKA) sunulacak.


“BEBKAYA KENT MÜZESİ ADINA HAZIRLANAN PROJE İLE MÜRACAAT EDİYORUZ”
Basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak BEBKAya Kent Müzemiz adına hazırladığımız bir proje ile desteklerden faydalanmak için müracaat ediyoruz. Bilindiği üzere; Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı “Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun”a dayanarak, 14 Temmuz 2009 tarih ve 2009/15236 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş tüzel bir kişiliktir.
BEBKA;
Sanayide verimlilik ve rekabetçilik
Turizmde çeşitlilik
Tarımda verimlilik ve kırsal kalkınma
Sosyal kalkınma ve istihdam
Sürdürülebilir çevre ve enerji
Ulaşım ve lojistik gibi konularda adı geçen bölgelere destekler vermektedir.


PROJEMİZİN ADI: İNEGÖL KENT MÜZESİNİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTTA TANITILMASI
BEBKA tarafından açılan, “Sanayi ve turizmde rekabet gücünün artırılması mali destek programı” konu başlığında açılan destek programına proje gönderiyoruz. Projemizin adı “İnegöl Kent Müzesinin hizmet standartlarının yükseltilmesi yoluyla yöreye özgü, tarihsel ve kültürel mirasın ulusal ve uluslar arası boyutta tanıtılması”dır.


AMACIMIZ; TURİZMDE KATMA DEĞERİN VE REKABET GÜCÜMÜZÜN ARTTIRILMASI
Öncelik alanımız; bölgeye özgü turizm çeşitlerinin geliştirilmesi, etkin tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi ve sektördeki hizmet kalitesinin artırılması yoluyla mevcut turizm potansiyelinin en üst seviyede değerlendirilmesidir. Projemizin uygulama süresi 12 ay, proje bedeli yaklaşık 432 Bin TL.dir. Projenin kabul edilmesi durumunda bu bedelin % 75i BEBKA tarafından karşılanacaktır. Projedeki genel amacımız; turizm sektöründe katma değerin ve bölgesel ölçekteki turizm rekabet gücümüzün artırılmasıdır. Özel amacımız ise; yöreye özgü tarihsel ve kültürel mirasın turizm sektörü paralelinde çeşitlendirilip geliştirilmesi ve toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde ulusal ve uluslar arası boyutta tanıtılmasını sağlamaktır. Projenin kabul edilmesi durumunda; uygulama boyutunda; bazı iştirakçilerle birlikte projeyi gerçekleştireceğiz. Bu iştirakçilerimiz; İnegöl Belediyesi Kent Müzesi ile beraber Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Avrupa Müzeler Akademisi Türkiye Temsilciliği ve Oylat A.Ş. dir. Bu kurumları temsilen birer kişi, Belediyeyi temsilen Belediye Başkanı olarak şahsım ile iki Belediye Başkan Yardımcımız ve Proje Koordinatörü izleme heyetini oluşturmaktadırlar. Projenin uygulama aşamasında; Proje Koordinatörlüğüne getirdiğimiz Belediye Meclis Üyemiz Nedim Bayram başkanlığında oluşturulacak koordinasyon kurulu; projenin kabul edilmesi durumunda; 12 ay süresince takip edecek ve uygulayacaktır.


Kabul edilmesi durumunda projemizin İnegöle katkısı ve kazanımı;
İnegöl Kent Müzesine; engelli asansör cihazı alımı,
20 adet, dört dilde yayın yapabilecek, kulaklıklı dijital Kent Müzesi rehberi
Türkçe-İngilizce İnegöl kent Müzesi Web Sitesi
Türkçe-İngilizce; İnegöl kent Müzesini tanıtım broşürü, (10 Bin adet)
İnegöl Kent Müzesi, belgesel film çekimi ve çoğaltılması (10 Bin adet)
Çekilen belgeselin, 2 ulusal ve 50 bölgesel kanalda yayınlatılması
6 büyük şehirde, toplam 350 adet billboardda İnegölün tanıtımının yapılması
Kent Müzesince derlenen, İnegöl Yöresi Halk Oyunları ve Halk Türküleri CDsinin çoğaltılması (10 Bin adet)
300 kişilik bir turist kafilesinin, İnegölün tarihi ve turistik yerlerinin gezdirilerek İnegölün tanıtımının yapılması. Hazırladığımız projenin kabul edilmesini can-ı gönülden ümit ediyor, Projemizin ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum”
dedi.
http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım