İnegöl Mobilyası, İmob'tan Kazançlı Döndü

Bu yıl 7. düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı, (İMOB) fuara katılan İnegöllü mobilyacıların yüzünü güldürdü. Önemli bağlantıların yapıldığı fuarla ilgili konuşan firma temsilcileri, dünyanın çeşitli ülkelerinden ziyaretçilerin katıldığı İMOB fuarının, İnegöl mobilyasının dünyaya açılmasında önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen ve İnegöl’den 70’in üzerinde mobilyacı esnafının boy gösterdiği İstanbul Mobilya Fuarı(İMOB), ilçemizdeki mobilyacıların beklentilerini fazlasıyla karşıladı.

Fuarda yer alan ilçemizdeki firmalarla yaptığımız görüşmelerde, fuarın hem yeni bağlantılar hem de yeni ülkelerdeki pazarlar bakımından büyük katkı sağladığı öğrenilirken, katılan ziyaretçilerin de ciddi alıcı olmasının yüzleri güldürdüğü belirtildi. Özellikle Orta Doğu ve Arap ülkelerinden gelen ziyaretçilerin yanı sıra, mobilyada dünya birincisi olarak bilinen İtalya’dan da ziyaretçilerin gelmesi, Türkiye ve özellikle İnegöl mobilyasının kendini kanıtladığının bir göstergesi oldu.

İMOB Her Mobilyacının Katılması Gereken Bir Fuar

Donat Mobilya firması Dış Ticaret Müdürü İsmail Mıtış, ziyaretçi ve beklentiler bakımından fuarın oldukça verimli geçtiğini söyledi. İMOB’un bir mobilyacının ve özellikle ihracat yapan mobilyacıların mutlaka katılması gereken bir fuar olduğunu ifade eden Mıtış, “Firma olarak İMOB’a 7. katılışımız. Her fuarda yeni müşterilerle tanışıyoruz, bağlantı yapıyoruz. Bu fuarda ihracat listemize 4 ülkeyi daha ekledik. İMOB, bir mobilyacı için panayır. Ve gidişatı ile de dünya genelindeki fuarları gerisinde bırakarak zirveye yürüyen bir fuar. İlerleyen dönemlerde Almanya bitecek, sadece İtalya kalacak ve İMOB ilk 3’e girecek fuardır” dedi.

Bu Fuarla Birlikte İtalya Geride Kaldı

Windy Mobilya Dış Ticaret Müdürü Kenan çiftçi ise, 7. kez katıldıkları İMOB’dan beklentilerinin üzerinde bir yoğunluk gördüklerini söyledi. Bereketli bir fuar olduğunu belirten Çiftçi, “Geçen yıla nazaran da alıcılar daha çoktu. Beklentilerimizi karşılayan ve bize yeni pazarlar açan bir fuar oldu. 43 ülkeye yaptığımız ihracata 1 ülke daha ekledik İMOB’da. Fuara gelen ziyaretçiler ağırlıklı olarak Libya’dandı. Libya, Çin ve Malezya’dan geri dönmeye başladı. İnegöl Mobilyası da İMOB’la dünyaya açılmaya ve yerin genişletmeye başladı. İtalya bu fuarla geride kaldı diye düşünüyorum.

İç Pazarda Yeni Bir Marka Oluşturacağız

Santra Mobilya Firma Sahibi Talha Öziş, İMOB’a 2. kez katıldıklarını ifade ederken, fuarın beklentilerinin çok üzerinde olduğunu söyledi. Özellikle yurtiçi pazarlar için hazırlık yaptıklarını kaydeden Öziş, “Dönüşler oldukça iyi. Bizi firma olarak bir hedef koyduk ve iç pazar için yeni bir marka oluşturma kararı aldık. İMOB’da da tasarım ve aksesuar dalında 3’üncülük ödülüne layık görüldük” diye konuştu.

Yabancı Ziyaretçiler Yoğun İlgi Gösterdi

Vira Mobilya Dış Ticaret Müdürü Cemil Vardar, firma olarak İMOB fuarına başladığından bu yana eksiksiz katıldıklarını ifade etti. Fuarın her geçen gün iyiye gittiğini ifade eden Vardar, “Firma olarak beklentilerimizin üzerine çıktık. 2 ülkeyle sağlam bağlantılarımız oldu. Ayrıca bu yıl fuarda yabancı ziyaretçi de daha fazlaydı. Önceki yılları göz önüne aldığımızda bu yıl yabancı nitelik ve nicelikli ziyaretçiler ciddi oranda katılım gösterdiler” şeklinde konuştu. Vardar, fuara gelen ziyaretçilerin de ağırlıklı olarak Azerbaycan, Irak, Arap ve Orta Doğu ülkeleri olduğuna dikkat çekti.

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım