Kahramanmaraş, Yeni Süt Fabrikası

Yıldız Holding, Kahramanmaraş’taki yeni süt işleme tesisini bu yıl faaliyete geçirecek.
Sütte liderlik hedefi

Gıda, İçecek, Sakız ve Şekerleme Grup Başkanı Tütüncü, “ Türkiye’de süt üretim kapasitesi bakımından bir numara olacağız” dedi.

Bünyesinde Ülker markasını da barındıran Yıldız Holding’in iki önemli üst yöneticisi; Gıda, İçecek, Sakız ve Şekerleme Grup Başkanı Mehmet Tütüncü ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Finansal İştirakler Grubu Başkanı Atilla Kurama, holdingin güncel çalışmalarıyla ilgili soruları yanıtladılar.

Maraş’a yeni tesis

Bu kapsamda, gıda sektörüne yönelik yatırımlar hakkında bilgi veren Mehmet Tütüncü, Ak Gıda olarak halen Adapazarı, Karaman, Lüleburgaz’daki tesislerde süt işlediklerini belirterek, Kahramanmaraş’taki yeni fabrikanın da bu yıl faaliyet geçeceğini açıkladı. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’yu kapsayan geniş bir bölgeden aldıkları çiğ sütü işlediklerini belirten Tütüncü, şöyle devam etti:

500 ton kapasiteli

“Bu fabrikanın günlük süt işleme kapasitesi 450-500 ton olacak. Bu tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Ak Gıda olarak günlük süt üretim kapasitesi günlük 3 bin 500 tona ulaşacak. Böylece, Türkiye’de süt üretim kapasitesi bakımından bir numara olacağız. Ayrıca bu fabrikada, en az 200 kişilik istihdam yaratılacak. Ayrıca yakında yeni yatırımlara da imza atacağız.”

Kuruma: Gözde Finansal'ı Yıldız Holding'ten taşıdık

Yıldız Holding şirketlerinden Gözde Finansal Hizmetler'in, ABD'li KKR ile birlikte Doğan Grubu'nun satışa çıkardığı bazı televizyon kanalları ve gazetelere talip olması, uzun yıllardır medyadan ısrarla uzak duran Ülker Grubu'yla ilgili yeni tartışmaları ortaya çıkardı. Bu konuyla ilgili soruları yanıtlayan Gözde Finansal Hizmetler Genel Müdürü Atilla Kurama, şunları söyledi: "Gözde'yi Yıldız Holding ya da Ülker'le organik bağı olan bir şirket olarak görmemek gerekiyor. Yıldız Holding bünyesindeki tüm şirketler ve markalar dünya devleriyle yarışıyor ve kendi sektörlerinde hızla büyüyor. Başka alanlara 'nasıl yatırım yaparız' dediğimizde bunu Gözde ile yapmaya karar verdik. Ancak Murat bey bize 'Bu işin Yıldız Holding ve Ülker'le bir bağlantısı olmasın' dedi. Hatta şirketin Yıldız Holding binasından bile taşıdık, faaliyetlerine tamamen bağımsız olarak devam edecek."

Bebeklere özel yeni devam sütü

Ülker Hero Baby ile İçim markasının, sütte yeni işbirliği yaptığını açıklandı. Açıklamaya göre geliştirilen "Ülker İçim Hero Baby Devam Sütleri" raflarda yerini alıyor. Yapılan açıklamaya göre bu sütler, özel geliştirilmiş formülü ile 6-12 aylık bebekler ve 12-36 aylık küçük çocuklara sağlıklı bir gelecek sunacak.

HABER: Mehmet HALICI - Zafer TAŞDEMİR

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım