Siirtten Tekstil İhracatı, Garzan Tekstil

İki Ay Önce Açılan Garzan Tekstil Fabrikası'nda Üretilen Ürünler,Almanya ve İspanya'ya İhraç Edilmeye Başlandı

Haber: Siirt'ten Almanya ve İspanya'ya Tekstil İhracatı Başladı

İki ay önce açılan Garzan Tekstil Fabrikası'nda üretilen ürünler, Almanya ve İspanya'ya ihraç edilmeye başlandı. Fabrikanın açılmasına büyükdestek veren Vali Musa Çolak, Avrupa'ya tekstil ürünleri ihraç etmenin zorluğuna dikkat çekerek, firma yetkililerini kutladı.

Fabrikayı ziyaret eden Vali Musa Çolak, üretilen ürünleri kontrol etmek üzere Siirt'e gelen İspanyolZara Firmasının Türkiye Yetkilileri Sacit Batllo ve Murat Sönmez'le de görüştü. Siirt'te yatırım yapmak için şartların çok müsait olduğunu belirten Vali Çolak, Siirtlilerin de çok sıcak ve Çalışkan insanlar olduğunu vurguladı. Tekstil fabrikasında üretilen ürünlerin çok kısa sürede ihraç edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çolak, sanayicilerin Siirt'e yatırım yapmaları için her türlü desteği verdiğini ifade etti.

Ayda 50 bin adet tekstil ürünü ürettiklerini belirten Garzan Tekstil yöneticilerinden Giyasettin Dilek ise, "Siirt'te yeni kurduğumuz fabrikamızda ürettiğimiz tekstil ürünlerinin ilk partisi olan 50 bin adet parçayı Almanya ve İspanya'ya ihracatına başladık. Geçen hafta iki TIR dolusu malı Siirt'ten uğurladık. Önümüzdeki Cumartesi günü iki TIR daha göndereceğiz. Siirt'e yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Mevcut kapasitemizi artırmak için de araştırmalar yapıyoruz. Bölgemizde çalışmak isteyen binlerce insan var. Bu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz. Ancak kalifiye eleman konusunda büyük sıkıntı çekiyoruz. Bunu aşmak için de girişimlerimizi sürdürüyoruz." dedi.

Garzan Tekstil Fabrikası'nda üretilen ürünleri Avrupa'ya ihraç eden İspanyol Zara firmasının Türkiye Temsilcisi Sacit Batllo, desteklerinden ve yakın ilgisinden dolayı Vali Musa Çolak'a teşekkür etti. Her gün daha da büyüyen ve hızla değişen tekstil sektörünün yenidencanlanmaya başladığını kaydeden Sacit Batllo, Siirt'in de bundan faydalanabileceğini ifade ederek, son yıllarda yapılan duble yollar ve Siirt'te uçak seferlerinin başlaması dayatırımcılara büyük avantaj sağladığını söyledi. - SİİRT (Cihan Haber Ajansı) 02.02.2011
http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım