7 mart 2012 dunya borsalari ne durumda

Dış piyasalar Yunanistan borç takası öncesi Avustralya büyüme verisinden olumsuz etkileniyor

Uluslararası piyasalar, Yunanistan'ın borç takası öncesi, Avustralya'da büyümenin beklenenin altında çıkması ile birlikte satıcılı seyrediyor. Asya hisse senetleri, düşüşünü üçüncü güne taşıyarak bu yılın en uzun süreli gerileme dönemini yaşarken, Güney Kore para birimi won değer yitirdi. Asya'da CDS'ler son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 13:22de yüzde 0.9 aşağıda seyrediyordu. Mart vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı, endeksin dün yüzde 1.5'lik sert düşüşünün ardından yüzde 0.3 yükseldi. Kore para birimi won 16 önemli para biriminin tümü karşısında değer kaybetti. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan yükselerek yüzde 1.96'ya çıktı.

Beş yıl vadeli Japonya tahvillerinin faizi Kasım 2010'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Petrol yüzde 0.4 yükselerek varil başına 105.10 dolara çıktı.

Avustralya ekonomisi geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzdee 0.4 ile ekonomistlerinin tahmininin yarı hızında büyüdü. Yunanistan hükümeti, yatırımcıların yeterli rızası olursa, tahvil sahiplerini kendi borç yeniden yapılandırılmasını kabul ettirmeye zorlamak için müşterek hareket tedbirleri uygulayacağını açıkladı.

Son tarihi 8 Mart olan borç takasının amacı, kontrolsüz temerrütü önlemek için özel sektörün tuttuğu Yunan tahvillerinin yüzde 53.5 azaltılması.

Sydney'de döviz ve faiz risk yönetimi şirketi Rochford Capital'in idari direktörü Thomas Averill, Yunan borçlanma kağıtlarını tutan hedge fonların yarın biraz sorun yaratabileceğine yönelik endişeler var ve bu, Yunanistan'ı teknik temerrüte zorlayabilir dedi.

Bugün ABD'de TSİ 15:15'te açıklanacak olan ADP özel sektör istihdam verisinin, Bloomberg News'un anketine göre, Şubat ayında 215,000 artması bekleniyor. Bu veri Ocak ayında 170,000 artmıştı.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım