Balcioglu Palet Yeni Yatirimi


Balcıoğlu A.Ş Orman Ürünleri 2 milyon Euro’luk makine yatırımıyla toplam kapasitesini yüzde 70 artırdı. Ahşap palet üretiminde Türkiye genelinde yüzde 10 pazar payına sahip olan Balcıoğlu A.Ş yaptığı yatımla kalitesini daha da artırmayı amaçlıyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası OSB ve İnegöl’de 50 bin metrekare kapalı alanda, ‘Bal Ambalaj’ markası ile ahşap ambalaj ve ‘Bal-Palet’ markası ile de ahşap palet üreten Balcıoğlu A.Ş, sektöre yaklaşık 70 yıl önce kerestecilikle girdi. Yaptığı yatırımlarla hem kapasitesini hem de üretim alanlarını geliştiren Balcıoğlu A.Ş 25 yıldan bu yana ahşap palet ve ambalaj sektöründe faaliyet gösteriyor.

İlk anda Bursa ve yakın çevresindeki sanayi kuruluşlarının ahşap palet ihtiyacını karşılamak için yola çıktıklarını anlatan Balcıoğlu A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Akın Balcıoğlu, “Süreç içinde pazarımızı tüm ülkeye yaydık. Şu anda yıllık 200 bin metreküp ambalaj ürettir hale geldik” diye konuşuyor.

Üretim yüzde 70 arttı…

Firma olarak kaliteli üretimi ilke edindiklerini belirten Akın Balcıoğlu yaptıkları 2 milyon Euro’luk modernizasyon yatırımının ardından kapasitelerinde yüzde 70 oranında bir artış sağladıklarını ve kalite standartlarını yukarı çektiklerini dile getiriyor. Balcıoğlu, firmalarında yaklaşık 250 kişiye istihdam sağladıklarını da belirtiyor.

Pazarın yüzde 10’una hâkim…

Ürün ve mal taşıma ihtiyacının olduğu küçük büyük tüm firmalara palet ve ahşap ambalaj tedarikinde bulunduklarını dile getiren Akın Balcıoğlu, “Ağırlıklı olarak büyük holdinglere hizmet veriyoruz. Bugün için iç piyasada pazar payımız yüzde 10 civarındadır. Ancak pazarımız sürekli genişliyor. Çünkü günümüzde paletsiz hiçbir şeyi taşımak mümkün değildir. Bizde artan talepleri karşılamak için sürekli yatırım yapıyoruz. Yatırımlarımız kapasitemizi arttırmakla kalmıyor kalitemizde artıyor” dedi.

Üretimin yüzde 10’unu ihracata…

Akın Balcıoğlu başta İran olmak üzere çevre ülkelere de ürün sattıklarını belirtiyor. Toplam üretimlerinin yüzde 10’u oranında doğrudan ihracat yaptıklarını vurgulayan Balcıoğlu, dolaylı ihracat oranlarının ise çok daha fazla olduğunu vurguluyor ve ihraç ürünlerinin taşınmasında tercih edilen ‘euro palet’ üretimi yaptıklarının altını çiziyor.

Pazar sürekli büyüyor…

Türkiye’de ambalaj sektörünün genelinde büyük bir gelişim yaşandığını ifade eden Akın Balcıoğlu, ambalaj sektörünün en önemli halkasını ise ürün sevkiyatlarında kullanılan ahşap ambalaj ve ahşap paletlerin oluşturduğuna dikkat çekiyor. Balcıoğlu, ambalajın ürüne değer katan çok önemli bir role sahip olduğunu dile getirerek, ürünlerin güvenle taşınması noktasında da ahşap ambalaj ve ahşap paletlerin önemli bir işleve sahip olduğunu kaydediyor.

Akın Balcıoğlu, bütün dünyada ahşap ambalaj ve ahşap paletlerin öneminin her geçen gün arttığına da değinerek, “Sektörümüzde kalitenin artması, ülkemizin ürünlerinin değerinin artması için gereklidir. Balcıoğlu A.Ş olarak, gerek ahşap ambalaj, gerekse ahşap palet üretiminde dünya standartlarını yakaladık. Bursa BTSO OSB ve İnegöl’deki tesislerimizde yaptığımız yatırımlar ve personel eğitimlerimiz ile ürün kalitemizi sürekli arttırıyoruz ve sektörümüzü ilgilendiren fuarları da ilgiyle takip edip katılıyoruz” diye konuşuyor.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım