borsaci olmak, wall street calisanlarinin durumu

Küresel ekonomik krizin yansımaları tüm dünyayı etkisi altına alırken, lüks ve pahalı yaşama alışkın Wall Street'deki üst düzey yöneticiler en büyük 'darbe'yi yiyenler arasında.

ABD'nin en çok kazanan yüzde 1'lik kesimindeki bazı isimlerle krizi konuşan Bloomberg ajansı, Wall Street'te birçok ismin kriz nedeniyle küçülen primlerle beklentilerini karşılayamadıkları için şikayetçi olduğunu yazdı. ABD genelinde ortalama hanehalkı geliri 50 bin dolara yakınken 'Wall Street' bunun 5.5 kat üzerinde kazanıyor.   
Marks Paneth&Shron'un ortağı Alan Dlugash, "Çok parası olmayan, Wall Street çalışanlarının yaşadığı stresi anlayamaz. 3 çocuğunuzun özel okulda olduğunu ve onları okuldan almak zorunda kaldığınızı düşünün. Buna nasıl dayanırsınız?" diyor.  Altın konusunda uzman yatırımcı Andrew Schiff, bu sene primi düştüğü için şikayetçi. Yıllık 350 bin dolar kazancının ailesinin özel okul ücretlerine, Connecticut'ta yazlık ev kiralamaya yetmediğini anlatıyor.

Pazardan indirimli somon aldı!
Gayrimenkul yatırımcısı ve hedge fon yöneticisi Richard Scheiner, Wall Street'te tasarruf yapanların çok az sayıda olduğun söylüyor. Scheiner'ın geçen yılki bazı ödemelerini ise şöyle sıralıyor... İki Audi otomobilinden birisini kapalı garajda tuttuğu için ayda 500 dolar ödüyor. Trump Ulusal Golf Kulübü ve bir atış kulübüne üyelik için 7 bin 500'er dolar veriyor. İki köpeğinin mamaları, sağlık harcamaları, bakımı ve günlük 17 dolara dolaştırılma parası dahil yıllık 17 bin dolar harcıyor. Kullanmadığı iki motorsikletini satmış. Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet aracını ise lüks arabaların Volkswagen'i diye adlandırıp tutuyor.
Wall Street'in kelle avcılarından Daniel Arbeeny ise gelirindeki düşüşü 'dehşet verici' olarak nitelendirirken, geçen pazar günü halk pazarına giderek 5.99 dolara indirimli somon alacak duruma düştüğünü anlatıyor.


 
Primde %14 düşüş var
Wall Street'in finans devleri geçen yıl kazançların önemli bir kısmını oluşturan bonusları (prim) kırptı. Kesintiler Goldman Sachs ve Barclays Capital'da yüzde 25 olurken Morgan Stanley primlere 125 bin doları üst sınırı getirdi. Yıllık ortalama bonus rakamı da 121 bin dolara düştü. Wall Street'te nakit primler geçen yıl yüzde 14 düşerek 19.7 milyar dolara indi. Bu rakam 2008'den beri en düşük düzeyi temsil ediyor.
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım