İnegollu Mobilyaci Kara Kistan Çok Çekti


Çetin kış şartlar nedeniyle işleri durma noktasına gelen İnegöl mobilyacısı Modef fuarını bekliyor. 3-8 Nisan tarihleri arasında kurulacak fuarın sadece mobilya sektörüne değil, tüm İnegöl’e bir hareketlilik getireceği düşünülüyor.

3 Nisan 2012 Salı günü 27’nci kez kapılarını ziyaretçilerine açacak olan Mobilya Dekorasyon Fuarı (Modef) için hazırlıklar sürüyor. Önceki yıllara göre daha sessiz geçen fuar öncesi süreç ile alakalı bir açıklama yapan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Sessiz ve derinden gidiyoruz, ama aynı heyecanla aslında çalışmalar sürüyor. Çünkü hiç kimse bir önceki modeli ile fuara girmek istemiyor. Yani mobilyacı bu kışı ağırlıklı olarak model çalışarak geçirdi” dedi.
Türkiye’nin en iyi moda fuarı
Bu yıl yaşanan zorlu kış şartlarının mobilya sanayisi ve diğer iş kollarına da yansıdığını anlatan Özcan Ayhan, sadece mobilyacı esnafının değil, tüm İnegöl’ün bir çıkış yakalamak için Nisan fuarını beklediğini söyledi. Özcan Ayhan, bu yıl Türkiye’de ve Avrupa’da çetin kış şartları yaşandığına dikkat çekerek sürdürdüğü konuşmasında; “Tabi insanların öncelikli düşünceleri yakacak, yiyecek, giyecek oldu. Bu nedenle mobilya kış sezonunda yurt içinde ağır bir dönem geçirdi. Ancak Nisan fuarıyla birlikte mobilya sektörünün hareketleneceğini düşünüyoruz. 3-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Modef fuarımız, sezonun da başlangıcı olacaktır. Fuara 20-25 bin civarında ziyaretçi gelmesini bekliyoruz. Ağırlıklı olarak yurt içi ziyaretçileri olmasına rağmen, bu yıl yurt dışından da büyük ölçüde ziyaretçi bekliyoruz. Çünkü fuar takviminde öncelikli bir fuar Modef. Yurt dışında da çok takip edilen bir fuar. Ben de bir katılımcı olarak her yıl gelen ziyaretçilerle görüşüyorum ve çok olumlu görüşler alıyorum. Modef’i Türkiye’nin en iyi moda fuarı olarak düşünüyorlar” diye konuştu.
Fuarlar tüm İnegöl’e hareketlilik getiriyor
Fuarın sadece mobilyaya değil, İnegöl’e de hareketlilik getirdiğini de anlatan Özcan Ayhan; “Fuarlarımız otellere, lokantalara, taksicilere herkese bir ekmek kapısı oluyor. Fuarlar İnegöl’e bir hareketlilik getiriyor ve artık bunlar bizim bir şenliğimiz gibi oldu. Sadece üretici firmalar değil, mağazacı esnaflarımız da büyük ölçüde fayda sağlıyor. Herkes buradan nasibini alıyor diye düşünüyoruz. İnegöl halkı da gerekli desteği veriyor” dedi.
Sessiz Ve Derinden Gidiyoruz
3 Nisan’da başlayacak olan fuarla birlikte İnegöl mobilyasının geçen yılki hareketli günlerine kavuşacağını düşündüklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ayhan, basın mensuplarının ‘Bu yıl fuar hazırlıklarıyla alakalı önceki yıllara göre bir düşüş gözleniyor. Sanki fuar yokmuşçasına bir durgunluk var. Bunun sebebi nedir?’ şeklindeki sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Aslında doğru bir tespit bu. Ancak, fuarda aşağı yukarı 140 firmaya yerlerimizi verdik. Şu anda firmalarımız modellerini hazırlıyor, stant hazırlıklarını yapıyorlar. Sessiz ve derinden gidiyoruz, ama aynı heyecanla aslında çalışmalar sürüyor. Çünkü hiç kimse bir önceki modeli ile fuara girmek istemiyor. Yani mobilyacı bu kışı ağırlıklı olarak model çalışarak geçirdi. 2012 3 Nisan günü çok farklı ve güzel modellerle görücüye çıkacağız. İnegöl’ün Türkiye’nin moda kenti olduğunu bir kez daha ispatlayacağız.”diye konuştu.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım