Ziraat Bankasi 2011 net kari aciklandi

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankanın 2011 yılında net karının 2 milyar 101 milyon lira olduğunu açıkladı

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, bankanın 2011 yıl sonu itibarıyla finansal büyüklükleri ve stratejilerine ilişkin yazılı açıklamasında, Ziraat Bankasının net karının 2 milyar 101 milyon lira olarak gerçekleştiğini kaydetti.

"Dengeli bir aktif pasif yönetimini hedeflediklerini" belirten Aydın, "başlatılan değişim projesiyle Ziraat'i yakın gelecekte daha keskinleşmesini bekledikleri rekabet ortamına hazırlamanın öncelikleri arasında olduğunu" ifade etti.

Aydın, 2011 yılı ikinci yarısında özkaynak karlılığında sınırlı da olsa bir iyileşme sağladıklarını, ancak bu konuda daha fazla gelişme gösterilmesinin hedeflendiğini, karlılığın özkaynağı besleyen en önemli kalem olması nedeniyle sürdürülebilir kar ve verimliliğin odaklanılan ana konular arasında olmaya devam edeceğini belirtti.

Bilançoda menkul kıymetlerin ağırlığı azaltılırken kredilerin ağırlığı artırıldı
Ziraat Bankasının toplam aktiflerinin, 2011 yılında yüzde 6 artarak 161 milyar lira olarak gerçekleştiğini belirten Aydın, şöyle devam etti: "Yılın ikinci yarısında bilançoda daralma kaydedilmekle birlikte aynı dönemde karlılıkta bir iyileşme sağlandı. Dengeli bir bilanço yönetimi ve optimizasyonu hedefi çerçevesinde teknik ve yasal sınırlamalar da dikkate alınarak menkul ağırlıklı bir bilançodan kredi ağırlıklı bir bilançoya yakın/orta vadede ulaşılmasını planlamış bulunmaktayız. Bu çerçevede nakdi kredilerde yüzde 24 artış, menkul kıymetlerde yüzde 7 daralma gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım