Ağaoğlu, Enerji Açıklamaları, Tezek mi Yakalım..

Markalı konutun önde gelen ismi Ali Ağaoğlu son yıllarda yenilenebilir enerji kaynağı rüzgâr ve sudan elektrik üretmek için yatırım yapıyor.

Mersin Mut'ta rüzgâr elektrik santrali (RES) bulunan Ağaoğlu önümüzdeki ay da Bandırma RES'i devreye alarak, Türkiye'de rüzgârdan elde edilen elektriğin yüzde 12'sini üretir hale gelecek. Grubun elektrik barajı çalışmaları Türkiye'de bazı akarsular üzerinde ve Gürcistan'da sürüyor. Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) Tesco Kipa sponsorluğunda düzenlediği 'küresel ısınma' kurultayındaki kitabın tanıtım toplantısında, yenilenebilir enerji kaynakları olan Ali Ağaoğlu konuk olarak bir konuşma yaptı. Türkiye'nin bir yılda petrol ve doğalgaz ithalatına 50-55 milyar dolar ödediğini belirten Ağaoğlu, bunun yarısının yurtiçinden karşılanması halinde cari açığın yarıya düşeceğine dikkat çekti. Ülkenin yenilenebilir kaynaklarını enerjiye dönüştürecek santral kurarken çevre adına bu yatırımların engellendiğini kaydeden Ağaoğlu, bazı medya organlarının da halkı yanlış bilgilendirdiğini ileri sürdüğü konuşmasında şöyle dedi: "Bilinçli bilinçsiz televizyonda birçok yeşil programlar yapılıyor. Geçen gün bir TV kanalında, benim de dostum o programı yapan, RES'e karşı HES'e karşı, nükleere karşı, termiğe karşı.. doğalgaza karşı... Kardeşim gelişmişliğin bir göstergesi de enerji tüketimidir. Türkiye de gelişiyor, büyümesi lazım. Genç nüfusa iş, aş vermezsen bu patlar, el bombası gibidir. RES'e, HES'e karşısın o zaman sen o TV yayınını yaparken bile ciddi enerji harcıyorsun. Dedim ki, 'bir kamyon tezek gönderin, kapısına dökün', Anadolu'da hâlâ birçok yerde enerjisini bugün tezekten sağlıyor. Bunu yapma, onu yapma, ne yapacaksın? O zaman hepimiz bir tane inek alalım, enerjimizi tezekten sağlayalım."

1980'lerde tuğlayı zamanında alamadığı için İstanbul'daki Acarkent arsası yerine Tekirdağ'da tuğla fabrikası aldığını anlatan Ağaoğlu, "Seçim öncesi patlayan gecekondu tipi konut ihtiyacından dolayı peşin parayla tuğlayı hemen alamadığı için elindeki 10 bin doları yırtanı bilirim. O gün 8,5'luk tuğla kullanılıyordu ve bu tuğlayla yalıtım imkânsız. Enerjinin yüzde 60'ı gökyüzünü ısıtıyor." dedi. Elektrikli araç Tesla'yı farkındalık oluşturmak için getirdiğini söyleyen Ağaoğlu, "Türkiye otomotivde fason üretimde belli bir noktaya geldi, bilgi birikimi var. Başbakan da söyledi 'kendi markamızı üretelim' diye. Elektrikli araçla Türkiye markasını oluşturabilir." dedi.

İstanbul'da üçüncü köprüye bilinçsiz bir karşı çıkış olduğunu söyleyen Ağaoğlu, "İstanbul trafiğinde araçlar durduğu yerde 200 milyon dolar yakıyor. Bugün 3. köprünün maliyeti de 200 milyon dolar. Bizim İstanbul'a değil 3. belki 4. ve 5. köprüyü de yapmamız lazım. İTÜ'de konuşma yaptım. 200 akademisyen vardı. Dedim ki yobaz deyince aklınıza ne geliyor? Şalvarlı, tutucu, yeniliğe karşı bir insan... Dedim ki asıl yobaz akademisyenlerdir. Önce soğuk bir hava esti. Yani bizim yeniliğe karşı olmamamız lazım." dedi.

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım