Perakendecilikte 2015 Hedefleri

Kriz sonrası iyileşen ekonomiyle kısa vadeli planları bırakıp 2015’e odaklanan perakende sektörü agresifleşti. 5 yılda Colin’s bin 200, A-101 bin 500, Wenice 800, Aydınlı 600 şubeye ulaşacak

Yaşadığı onlarca kriz sonrası uzun vadeli hedeflerle hareket etmekten korkan, dalgalı kurdan dolayı da 6 ay sonrası ile ilgili dahi tahmin yürütemeyen perakende sektöründe işler 180 derece değişti. 2008 yılında etkisini gösteren ve 2009’da dünyaya darbe vuran ekonomik krizden sağlam finansal altyapısıyla elini güçlendirerek çıkan Türkiye, perakendecinin de yol haritasını değiştirdi. 2010’da mağaza ve satış oranlarını artırıp kâr açıklayan, 2011’e de büyüme hedefleriyle giren firmalar 2015 yılına kilitlendi.

2015 yılında bin 200 mağazaya çıkmayı hedeflediklerini belirten Colin’s markasının Genel Müdürü Necati Özdoğan, "2015’te Türkiye’nin en büyük markalarından biri olacağız" dedi. Artık perakende sektöründeki oyuncuların uzun vadeli planlar yaparak hareket ettiklerini dile getiren Özdoğan, "Türkiye’nin hızlı büyümesiyle birlikte biz de büyüdük. Öyle ki Eroğlu Holding içinde ’Grup Başkanlığı’ kurmak için organize olduk. Hem kendi içimizde marka yaratacağız hem de yurt dışından marka satın alacağız. Bu yıl mutlaka Avrupa’nın 2 ülkesinde mağaza açacağız" dedi.

Komşu ülkelere açılımın da bu büyümeyi getirdiğini dile getiren Özdoğan, "Artık büyürken 73 milyonluk Türkiye olarak değil 500 milyonluk sınır nüfusu ve 3 trilyon dolarlık bir pazara bakmalıyız" dedi.

10 yıllık planımızı bile yaptık
Ülkeye güvenin artması ve perakendecinin de kendine güvenmesiyle birlikte daha önce 1 yıllık bile plan yapmayanların uzun vadeli planlara geçtiğinin altını çizen Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, "Biz artık 10 yıllık hedefler koyuyoruz. 2016’da 300, 2021’de ise bin mağazaya ulaşıp üretim ve mağazalarla birlikte yaklaşık 30 bin kişiyi istihdam edeceğiz" dedi.

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Said Kavurmacı ise, "Sektörün uzun vadeli planlar yapması mutluluk verici" dedi.


Kaynak: Pınar Çelik / Sabah

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım