Ali Sami yen'de En son maç, Stad İşcilerinin

Yaşar Aşçıoğlu, devraldığı Ali Sami Yen Stadı’nda yıkıma başlamadan önce stada veda etmek için çalışanlarıyla bir veda maçı yapmayı planlıyor. Aşçıoğlu’nun veda maçının bugün gerçekleşmesi bekleniyor.


Pazartesi günü Ali Sami Yen Stadı’nı TOKİ’den teslim alan Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, stadın yıkımına en geç iki hafta sonra başlayacağını açıkladı.


Galatasaray’ın kendisine ait her şeyi alarak stadı boşalttığını dile getiren Aşçıoğlu, “Stat artık tamamen bize geçti. Kapısında da bizim görevlilerimiz duruyor. Hafriyat için şirketlerle görüşmeye başladık bile. Teklifler alıyoruz. Emre Arolat ise proje konusundaki sunumlarına başladı” dedi.

‘ARTIK 4 KARDEŞ OLDUK’

Yaşar Aşçıoğlu bu projede Torunlar GYO ve Eray Kapıcıoğlu ile ortak. Aşçıoğlu’nun projedeki payıyüzde 30. Projede büyük ortak artık Torunlar...

Yaşar Aşçıoğlu “Bu projeyi almak için çok uğraştınız. Ama artık büyük ortak değilsiniz. Bu size ne hissettiriyor?” sorumuza “Aziz ve Mehmet Torun iki kardeşti. Biz olduk böylece dört kardeş. Bizim hissemizin büyüğü küçüğü değil, en hızlı şekilde başarıp bitirmek önemli. Bu kadar büyük bir işi tek başına yapmak riskli olurdu. Torunlar’la çok iyi anlaşıyoruz. Eray Kapıcıoğlu benim çocukluk arkadaşım. 4 kardeş bu işi bitireceğiz” cevabını verdi.

Daha önce Zorlu ile ortak olmak konusunda görüşen Aşçıoğlu ‘Neden olmadı?’ sorumuza “Çünkü farklı dünyaların insanıyız’ cevabını verip konuşmasını sürdürüyor: “Zorlu iyi bir işadamıdır. Onun başarısı Türkiye’ye lazımdır. İyi de bir gruptur. Ama Torunlar bizim vizyonumuza daha uygun bir ortaklık oldu. Özellikle Eray Kapıcıoğlu’nun arada olması da bunu güçlendiriyor.”

TEMALI MEYDAN YAPACAK

Yatırım bedeli 600 milyon dolar olan projede arsa maliyetinin 300milyon dolar...

Likör arazisinin üzerinde gerçekleştirilecek projeyle birlikte toplam yatırım 1.1milyar dolar olacak. Fiyat konusunu henüz netleştirmediklerini ifade eden Aşçıoğlu, “Bizim fiyatta uçmayacağımız kesin. Fiyatı biz değil, piyasa belirleyecek” diyor. 40’ar katlı 3 blokun olacağı projede en önemli özellik temalı meydanlar yaratılacak olunması. Proje halkın girip çıktığı bir yapıda olacak. Birinci kattan itibaren deniz görecek bir proje yapmak istediklerini anlatan Aşçıoğlu, “Projeyi 475 milyon TL’ye aldık. Ama satın alma hakkımız da var. Ortaklarla bu konuyu da görüşüyoruz. Belki satın alırız. Belki de hasılat paylaşımlı devam ederiz. Bu kararı da satışa başlamadan, yani mayıstan önce veririz” diyor.

Bu konuyu TOKİ ile görüşmediklerini dile getiren Aşçıoğlu, “Alıyoruz dersek bu TOKİ’nin işine gelir zaten” diyor.

Galatasaray’ın yeni stadını henüz görmediğini ifade eden Aşçıoğlu stadın açılışında yaşananlar konusunda ise, “Gerçekten üzücüydü. Aslında yuhalamalar Bayraktar’ın konuşmasından önce başladı. O da cevap niteliğinde o konuşmayı yaptı. Ben de Karadenizliyim. Orada olsam daha sert de konuşabilirdim. O gün üzüldüm. Çünkü orası için gerçekten büyük emekleri var” dedi.

BU KALE İYİ KALE, BEN BURADA GOL YEMEM

Ali Sami Yen projesini “Bu kale iyi bir kale” diye tanımlayan Yaşar Aşçıoğlu, “Ben de doğru seçim ve iyi bir iş yaptım. Bu kalede gol yemem” diyor. Beşiktaş’ın Fulya projesinde gol yemiş gibi görünse de aslında bugüne kadar gol yediği kale olmadığını dile getiren Aşçıoğlu, “Aslında Beşiktaş’ın Fulya projesinde ben gol yedim gibi duruyor. Ama en prestijli işim de o proje oldu. O prestiji parayla alamazdım” diyor.

Ali Sami Yen ihalesi konusunda daha önce yaşanan sıkıntıları hatırlattığımızda ise “Ali Sami Yen’de iş yapacak başka bir firma aldığı bu değerle zarar edebilirdi. Durum benim için hâlâ iyi” cevabı veriyor.

GALATASARAY HATIRASI PROJEDE YAŞATILACAK

Projede Galatasaray’la ilgili ve stadı hatırlatacak bir şey olacak mı? Evet bunu düşünüyoruz. Bunun nasıl bir şey olarak ortaya çıkacağına projeci karar verir. Proje mimarı Emre Arolat da Galatasaraylı biliyorsunuz.

Galatasaray projede herhangi bir mülke alıcı olmak istedi mi? Hayır istemedi. Zaten biliyorsun Galatasaray kiracıydı. Bizim de onların yer isteyeceği yönünde bir beklentimiz yoktu.

VERSACE YATIRIMCISI ARTIK ARAYIP SORMUYOR AMA BAŞKA TEKLİFLER VAR

Ali Sami Yen üzerinde gerçekleşecek olan proje henüz satışa çıkmadan, projede bir bloka Versace adını vermek isteyen bir yatırımcı Aşçıoğlu’nu arayıp bu planından söz etmişti. Bu tekliften sonra firmadan bir daha arayan olmadığını dile getiren Aşçıoğlu, “Ama başka teklifler var. Bize şu an birçok yabancı firmadan teklif geliyor. Mesela ofisler için arayanlar var. Ama Versace gibi bir marka ismi koymak isteyen herhangi başka bir yatırımcıdan teklif almadık” diyor. Çadır’ı Galatasaray’dan alamadıklarını hatırlatan Aşçıoğlu, “Biz yaşayan bir proje yapmak istiyoruz. İçinde meydanlar olan bir proje hazırlıyoruz. Çadır’ı da alsaydık yeşil alan yapacaktık. Bunun için istemiştik” diyor.

600 TALEP GELDİ

Şu anda daireler için çok talep olduğunu dile getiren Aşçıoğlu şöyle devam ediyor: “Satışa bugün başlasak elimizde hiç 1+1 kalmazdı. Eski müşterilerimizden 600’den fazla talep geldi. Ali Sami Yen’de toplam 800 daire olacak. Likörle bu sayı 2 bini bulacak.” Projenin adının Selenium olup olmayacağı henüz belli değil. Aşçıoğlu, “Ona oturup ortaklarla karar vereceğiz. Olmayacak diye bir şey de yok şimdilik. Olacak diye bir şey de yok” diyor. Tüm rezidans projelerini kendisi işleten Aşçıoğlu bu projenin işletilmesi konusunda da bir karara varmadıklarını söylüyor. Ama Yaşar Aşçıoğlu’nun kendi projelerinde geliştirdiği bu işi başka projelere de yayma planı var. Bundan sonra kendisine ait olmayan projelerin işletmesini de yürütebileceklerini dile getiren Aşçıoğlu, “Bu projeler için Selenium adını vermeyebiliriz. Yönetim işine farklı bir isim bulabiliriz” diyor. (Habertürk)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım