Ağaoğlu’nun yurtdışı projesinin yöneticiliğini oğlu Ali Ağaoğlu yapacak

Canary Wharf’ta inşa edilecek 157 ve 122 metrelik iki kulede 5 yıldızlı otel ve rezidans yer alacak. Projeyi Ali Ağaoğlu’nun oğlu Alican Ağaoğlu yönetecek.

Ağaoğlu’nun Londra’da gerçekleştireceği karma kullanımlı proje, ünlü Canary Wharf merkezi iş alanının güney batısındaki Cuba Caddesi’nin güney ucunda yer alıyor. Cuba Caddesi, genellikle tarihi yapıların bulunduğu ancak son yıllarda yüksek yoğunluklu konut kullanımına geçişin öne çıktığı bir lokasyon olarak dikkat çekiyor. Cadde aynı zamanda metro ve yol bağlantılarına sahip. Projenin yapılacağı arsa yaklaşık 3.500 metrekare büyüklüğünde ve şehrin iş ve alışveriş merkezi olarak bilinen Canary Wharf’a yürüme mesafesinde bulunuyor.

Tamamen temizlenerek inşaata uygun hale getirilen arsa üzerinde birisi 157 metre, diğeri 122 metre yüksekliğinde iki kule inşaa edilmesi planlanıyor. Yüksek kulenin 54 katlı olması ve bu kulede 251 adet rezidans dairenin yer alması planlanıyor. Birinci kulenin giriş ve birinci katları ticari ünitelere ev sahipliği yapacak. İkinci kule ise 39 katlı olacak. Bu kulenin ilk 18 katının 210 odalı 5 yıldızlı bir otel olarak kullanımı planlanırken 14 katında ise yine 120 adet rezidans dairesi yer alacak. Böylece her iki kulede toplam 371 rezidans dairesi olacak. Her iki kulenin de bodrum katları otopark olarak değerlendirilecek. Söz konusu kuleler yeşil alanlara ve içinde Türk hamamı, spor salonu ve yüzme havuzundan oluşan Ağaoğlu My Club’a sahip olacak.

Ağaoğlu Londra projesi; 51.900 metrekare rezidans konut, 9.300 metrekare ticari üniteler ve 15.700 metrekare otel olmak üzere toplam 77.000 metrekareden oluşuyor. Projeden beklenen toplam hasılatın 567 milyon Pound (GBP), arsa maliyeti hariç toplam maliyetinin ise 189 milyon Pound’u (GBP) bulması öngörülüyor.



Alican Ağaoğlu: “Canary Wharf’ta konuta yoğun talep var”

Ağaoğlu’nun yurtdışındaki ilk konut ve turizm yatırımı olan Londra projesinin yöneticiliğini Ali Ağaoğlu’nun İngiltere’deki American Intercontinental University’de eğitimini tamamlayan oğlu Alican Ağaoğlu yapacak.

Alican Ağaoğlu, projenin yer aldığı kuzey Dogs yarımadası Canary Wharf’da çalışan beyaz yakalı kesimin öncelikli yerleşim alanı olduğunu ve Canary Wharf’a on dakikalık yürüme mesafesinde bulunan bölgede çok yüksek kiracı talebi izlendiğini belirtiyor. Alican Ağaoğlu’na göre, bu ilgi nedeniyle bölgede son 3-4 yıldır yoğun bir yatırımcı ilgisi oluşmuş durumda.

Ağaoğlu projesindeki iki kulenin mimari olarak birbirini tamamlaması ama görsel olarak ayırt edilebilir olması öngörülüyor. Kuleler, Dogs yarımadasındaki diğer benzeri uzun kule-kısa kule yapılarını izleyecek ancak Ağaoğlu yüksek kulesinin en tepesinde dikkat çekici bir cam tavan yer alacak. Bu cam tavan altında tüm yaşayanlara açık bir bahçe ve etkinlik alanı yer alacak. Binalar gün ışığı ve rüzgar testlerine göre şekillendirilecek, cepheleri ise enerji etkin çift cam ile donatılacak.

Projede yüksek kulede yer alacak dairelerin 1 1’den 5 1’e kadar, 71 ile 231 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip olması planlanıyor. Diğer kulede yer alacak uygun fiyatlı konutların ise 1 1’den 5 1’e kadar, 55 ile 119 metrekare arasında olması öngörülüyor.Söz konusu projeye öncelikli talebin Türkiye, Rusya, Hong Kong ve Çin gibi gelişen piyasalarda yer alan yatırımcılardan gelmesi bekleniyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım