Avrupa’nın En Büyük 8’nci Kart Programı: Yapı Kredi Worldcard

Visa, Mastercard, American Express ve Diners logolu kart kullandıran bankalar içinde yapılan değerlendirmede Yapı Kredi Worldcard tarafından sunulan kredi kartları, işlem hacmi sıralamasında 23.5 milyar dolar ile Citigroup/Egg (İngiltere), La Caxia (İspanya), Banca Santander (İspanya), UBS (İsviçre), Nordea (İsveç-Danimarka) gibi kendi ülkelerinde en önde gelen bankaların yanı sıra Türkiye’deki tüm rakiplerini de geride bıraktı.

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, Türkiye’de kredi kartı pazarının lideri olan Yapı Kredi'nin ulaştığı büyüklüğün Avrupa liginde yerini göstermesi bakımından önemli olduğunu vurguladı. Somer, “ Türkiye’de kredi kartı sektörünün öncüsü ve standartlarını belirleyen Yapı Kredi Worldcard olarak, 20 yıldır liderliğimizi sürdürüyoruz. Bu başarımızın uluslararası platformlarda da yansıma bulması bizi ayrıca gururlandırıyor. 2008 yılındaki performansımızla sıralamada daha yukarı seviyelere geleceğimize inanıyorum” dedi.

Nilson’un yaptığı araştırmaya göre Avrupa’da kredi kartıyla yapılan işlemlerin toplamı 1.355 trilyon dolara ulaşıyor. Ülkelere göre yapılan sırlamada Türkiye 76,98 milyar dolar işlem hacmi ile Avrupa’da dördüncü sırada yer alırken, İngiltere 604,61 milyar dolar işlem hacmi ile ilk sırada Fransa ise 402,79 milyar dolar ile ikinci sırada bulunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım