Cavit Çağlar, Olay Medya Grubu’nda medya mesaisine başladı!

Olay Medya Grubu’nu geri alan Cavit Çağlar, bugün medya binasına gelerek medya mesaisine yeniden başladı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Olay Medya Grubu‘nu geri alan Cavit Çağlar, bugün medya binasına gelerek medya mesaisine yeniden başladı.

TMSF ile yaptığı borç yapılandırmasıyla şirketleri yeniden kendisine iade edilen Cavit Çağlar, Fon Kurulu’nun, yönetim kurulunu onaylamasıyla resmen Olay Medya‘nın başına geçti.

TMSF’nin atadığı medya yöneticileriyle toplantı yapan Çağlar, Temmuz ayı sonuna kadar Olay Medya‘nın 5 kişilik yönetim kurulunda görev yapacak olan, kendisi dışında 2 isim daha atadı. Olay Medya‘nın Çağlar’a devir tesliminin önümüzdeki Çarşamba veya Perşembe günü olması bekleniyor.

TMSF, 7 Mart 2008′de ortaklık ve yönetim yapısıyla Çağlar Grubu’na ait Olay Radyo ve Televizyon Yayıncılık A.Ş. ile Olay Basın ve Yayıncılık AŞ firmalarının yönetim ve denetimini devraldı. Ardından, Çağlar her fırsatta, medyayaya verdiği önemi dile getirerek Olay’ı yeniden alacağını söyledi.

Buna rağmen TMSF, Olay Medya Grubu’nu defalarca satışa çıkardı. İstenen rakam bulunmazken devreye giren Çağlar, TMSF ile yeni bir anlaşma yaptı. Cavit Çağlar ile TMSF arasında yaklaşık 700 milyon liralık borçla ilgili görüşmelerin anlaşmayla sonuçlanması üzerine, devir protokolü imzalandı.

Fon Kurulu’nun onayına sunulan anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle, Olay Medya‘nın da yeniden Çağlar’a iadesine karar verildi. Böylece, Olay Medya Nergis Holding bünyesine katıldı. Çağlar, Temmuz ayı sonuna kadar TMSF’ye vaadettiği 480 milyon doları öderse yönetimi tamamen alacak.

Bugün Olay Medya‘ya gelerek TMSF’nin atadığı genel müdür Zakir Barutçu ile bir toplantı yapan Çağlar, 5 kişilik yönetim kurulu üyeliğine kendisi dışında Mehmet Ali İnan ve Ahmet Açıkel’i atadı. TMSF de yönetim kurulu üyeliklerine Bayram Babacan ve Yusuf Adıgüzel’i atadı. Çağlar, borcunu ödemezse, 1 Ağustos’ta Olay Medya‘nın yönetimi tamamen TMSF’ye geçecek.



GÖRÜŞME GEÇEN HAFTA BİTTİ

TMSF ile Çukurova arasında yapılan görüşmeler sonucunda, grup, Interbank’tan kaynaklanan ve faizi ile birlikte 600 milyon doları bulan borcu ödemeyi kabul etti. Görüşmelerde TMSF de faizde indirim yaptı. Grupla, 2009 yılının Mayıs ayında 398 milyon dolarlık borcun ödenmesi için protokol imzalandı. Çukurova Grubu, Interbank’ın borçlarını taksitler halinde ödemeye başladı. Bu anlaşmayı gören Cavit Çağlar da protokolün imzalanmasının ardından borcunun yeniden yapılandırılması için TMSF’ye başvuruda bulundu. TMSF ile Çağlar arasındaki görüşmeler geçen hafta tamamlandı. Mutabakat çerçevesinde el konulan şirketler Çağlar’a iade edilecek. Çağlar da tahsil edilenler düşüldükten sonra kalan borcu taksitle ödeyecek. İddiaya göre kurulun onay vermesiyle son imzalar atıldı.

TMSF’nin konuyla ilgili bugün bir açıklama yapması bekleniyor. Cavit Çağlar da gelinen son durumu basın toplantısıyla konuya duyuracak. Cavit Çağlar, 7 Ekim 2008′de yaptığı açıklamada, Olay Medya‘nın satışının her zaman kalbini burktuğunu, bu müesseseyi kendi çocuğu gibi 20 yıl önce kurarak geliştirdiğini ifade etmişti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım