Doğuş Grubu, Garanti Bankası hissesi sattı

Bankası‘nın çıkarılmış sermayesinin yüzde 24.9′unu Banco Bilbao Vizcaya Argentaria aldı.

Doğuş Grubu, Garanti Bankası‘nın çıkarılmış sermayesinin yüzde 6,29′una karşılık gelen toplam 264.188.400 nominal lira değerinde Garanti Bankası hissesini sattı.

Doğuş Grubu, Garanti Bankası‘nın çıkarılmış sermayesinin yüzde 6,29′una karşılık gelen toplam 264.188.400 nominal lira değerinde Garanti Bankası hissesini İspanyol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A (BBVA) satmak üzere hisse devir sözleşmesi imzalandığını duyurdu.

Garanti Bankası‘ndan Kamuyu Aydınlatma Platformu‘na gönderilen yazıya göre, satışa konu hisselerin toplam bedelinin 2 milyar 62 milyon dolar olarak belirlendi. Hisse devrini takiben Doğuş Grubu’nun Garanti Bankası’ndaki payı yüzde 24,89 olacak.

BBVA, ayrıca GE Arastırma ve Müşavirlik Ltd‘e (GE) ait ve Türkiye Garanti Bankası A.Ş’nin çıkarılmış sermayesinin yüzde 18,60′ına karşılık gelen toplam 781 milyon 200 bin nominal TL değerde Garanti Bankası hissesini de satın almak üzere GE ile anlaşmaya vardı.

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A

Doğuş Holding A.Ş‘nin, Türkiye Garanti Bankası hisselerinin bir kısmının satın alınması konusunda anlaşmaya vardığı Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A , İspanya’nın ikinci büyük bankası konumunda bulunuyor .

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A, çok ortaklı ve tek bir hakim hissenin bulunmadığı bir kuruluş olarak biliniyor.

Güney Amerika, Meksika, ABD, Portekiz ve Çin’de faaliyet gösteriyor. Toplam varlıkları yaklaşık 557 milyar avro olan bankanın 105 binin üzerinde çalışanı bulunuyor ve sahip olduğu 7 bin 362 şubeyle, 47 milyon müşterisine hizmet veriyor.BBVA’nın piyasa değeri, 30 Eylül 2010 itibarıyla 37.1 milyar avro seviyesinde bulunuyor.

BBVA’dan yapılan yazılı açıklamada, Garanti Bankası’nın çıkarılmış sermayesinin General Electric‘e ait yüzde 18,6’sı ve Doğuş Grubu’na ait yüzde 6,3′ünün satın alınmasıyla ilgili taraflarla anlaşmaya varıldığı bildirildi. Garanti Bankası‘nın yüzde 24,9′unun satın alınmasının toplam 4 milyar 200 milyon avroya mal olduğu, bankanın ortak yönetimi konusunda da Doğuş Grubu ile anlaşma sağlandığı ifade edildi. BBVA, büyüme ve genişlemeyle mevcut durumdaki sermayesini 5 milyar avro büyüttüğünü de açıkladı.

Bu arada, BBVA Başkanı Francisco Gonzalez, Garanti Bankası’nın yüzde 24,9 hissesinin satın alınmasıyla ilgili olarak ”BBVA, büyük güçle büyüyen piyasalarda olmak istiyor ve Türkiye de, Garanti gibi lider bir banka aracılığıyla, şüphesiz bunlardan biridir” açıklamasını yaptı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım