Etiler Marmaris Büfe, Avrupalı OLuyor

Etiler Marmaris Büfe, 2012 yılından itibaren Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ‘büfe-cafe’ konseptiyle açılacak

Yengen ve Goralı Avrupa yolunda


Temeli 1960’lı yıllarda atılan ve kısa bir süre önce Hikmet Tanrıverdi tarafından satın alınan EtilerMarmaris Büfe, Türkiye geneline yayılmaya başladı.
85 ülkenin imza attığı Madrid Protokolü’ne dahil ülkelerde Etiler Marmaris Büfe’nin marka tescilini yaptırdıklarını söyleyen Etiler İnci Büfe Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi, ‘büfe-cafe’ konseptiyle yurt dışı açılımını 2012’de Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden başlatacaklarını belirtti.
Türkiye’nin ilk uluslararası fast food markası olmayı hedeflediklerini kaydeden Tanrıverdi, yüzde 100 yerli sermayeyle dünyaya Türk damak tadını yansıtmayı amaçladıklarını belirtti. Tanrıverdi şunları söyledi:
“Etiler Marmaris Büfe, belediyelerin izin verdiği yerlerde 7/24, izin vermediği lokasyonlarda ise gece geç saatlere kadar hizmet veriyor. Medyanın popüler isimlerinin de müşterileri arasında olması ise tüketicinin tercihi noktasında önemli etken oldu.”

400 şubeye çıkacak
Tanrıverdi şöyle devam etti:
Almanya, Avusturya ve Ortadoğu ülkeleri öncelikli pazarlar. Şube sayımızı yıl sonuna kadar 100’e, 2013’te 200’e, 2015’te de 400’e çıkarmayı hedefliyoruz. 2015 sonu itibariyle şubelerimizin yüzde 30’unu merkez şubelerimiz, yüzde 70’ini ise franchising olarak yapılandırmayı planlıyoruz.”

‘Restoran sayısı 23’ten 59’a çıktı’
Büfeciliği kurumsal bir yapıya kavuşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Tanrıverdi, bu anlayışın sonucunda beş ay gibi kısa bir sürede restoran sayısını yüzde 160’lık bir artışla 23’ten 59’a çıkardıklarını kaydetti. Müşteri sayısında ise yüzde 200’ün üzerinde bir artış elde ettiklerini söyleyen Tanrıverdi, toplamda 580 kişiyi istihdam ettiklerini anlattı.
Etiler Marmaris, Marmaris, Marmarisbüfe ve Marmariscafe’nin marka tescillerinin kendilerine geçtiğini kaydeden Tanrıverdi, “Marka kirliliğini ortadan kaldırmak için hukuki süreci başlattık. Bu arada tabelasında ‘Marmaris’ markası bulunan bir çok büfe Etiler Marmaris çatısı altına girmek için başvuruda bulundu. Önümüzdeki günlerde bu başvuruları değerlendirmeye alacağız” dedi.

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım