Fortis, "Türkiye'nin ilk KOBİ Yatırım Fonunu" piyasaya sundu.

Fortis, "Türkiye'nin ilk KOBİ Yatırım Fonunu" piyasaya sundu.

Fortis'ten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de ilk kez sadece KOBİ hisselerine yatırım yapacak olan "A Tipi Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Hisse Senedi Fonu"nun, gerekli araştırma yapılmadığı için yanlış fiyatlandırıldığı düşünülen küçük ve orta boy ölçekli şirketlere yatırım yapacağı bildirildi.

Fonun, halka açık kısmının piyasa değeri 10 milyon doların üzerinde olan ve aynı zamanda piyasa değeri 1,5 milyar doların altındaki şirketlere yatırım yapacağı belirtilen açıklamada, Fortis'in bu fon ile gerekli araştırma yapılmadığı için yanlış fiyatlandırıldığı düşünülen KOBİ'lerin hisse senetlerine yatırım yaparak hem KOBİ'lere hem de yatırımcılara değer yaratmayı hedeflediği aktarıldı.

Fortis Perakende Bankacılık Grubu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Mendi, KOBİ Yatırım Fonuna hem yerli hem de yabancı yatırımcıların büyük ilgi göstereceğine inandıklarını vurguladı.
Fortis Portföy Genel Müdürü Alp Keler ise, yakın zamanda hisse senetlerine olan ilginin artacağını ve buna bağlı olarak KOBİ Yatırım Fonunun büyük ilgi göreceğini ifade etti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım