İkitelli Osb, Telekom Birliği

Türk Telekom, işbirliği kapsamında İkitelli OSB'de bulunan firmalara fiber optik kablo altyapısı ile erişilmesini sağlayacak. Böylelikle SCADA, Sayaç Otomasyon Sistemleri, CCTV gibi OSB iç uygulamalarını da karşılayabilecek daha kaliteli, daha hızlı, kesintisiz iletişim mümkün hale gelecek.

Türk Telekom, İkitelli OSB'de bulunan firmaların ihtiyaçlarına göre en son teknolojileri ve fiber optik altyapı üzerinden geniş bant hizmetlerini (Metro ethernet, ISDN PRI, TTVPN gibi) sunacak.

Ayrıca protokol kapsamında yeni çıkarılacak hizmetlerin öncelikli olarak sanayi bölgelerinde altyapısının tamamlanması hedefleniyor.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, 6 ay önce PTT'nin İkitelli'de bir posta hizmetinin açılışı nedeniyle ziyaret ettikleri OSB'de yöneticilerin kendilerinden taleplerinden birinin de iletişim altyapısına ilişkin olduğunu belirterek, bu süre içinde Türk Telekom ve OSB yönetiminin bir araya gelerek bu işbirliğini gerçekleştirdiğini kaydetti.

1970'li, 80'li yıllarda telefon bağlatmak için bakanlardan torpil gerekirken, 2005 yılından sonra gelen serbestleşme ile şirketlerin birbiriyle rekabet halinde bu hizmetleri vermek için çalıştığını söyleyen Yıldırım, 'Türkiye dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi içinde bilişim altyapısı bakımından 12. sıraya yükseldi. 7-8 sene önce Türkiye bu listeye giremiyordu' dedi.

Daha önceki ziyaretlerinde dile getirilen mülkiyet sorununa ilişkin olarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve TOKİ ile görüştüklerini, bu sorunun çözümüne yönelik yasal düzenleme de dahil çalışmaların devam ettiğini dile getiren Yıldırım, üçüncü köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'na İkitelli'den de bağlantı yapılacağını, ayrıca Otogar-Bağcılar-İkitelli metro hattının oluşturulacağını bildirdi.

Artık iletişimde güçlü altyapı olmadığında pazarlarda başarılı olma imkanı bulunmadığını kaydeden Yıldırım, OSB yöneticilerine hitaben, 'İkitelli OSB'de bir kuluçka merkezi, bir Ar-Ge merkezi oluşturmanızı öneriyorum. Orta vadede müthiş bir fayda sağlayacaksınız' diye konuştu.

Bakan Yıldırım, son dönemdeki iki dil tartışmalarına değinerek, şunları kaydetti:

'Son dönemde bazı yapay tartışmalar da oldu. Bayraktı, dildi, özerklikti vs idi... Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin mozaiğine, geleneğine, tarihine hiçbir şekilde uymayan anlamsız tartışmalar. Biz Anadolu topraklarında bütün etnik gruplarıyla hep bir olduk. Bu talepler azınlık olan toplumlarda olur. Kürt vatandaşlarımızı öyle bir sınıfa sokmak, onlara yapılabilecek en büyük kötülüktür. Onun için bu milletin birliğinin, beraberliğinin güçlenmesi, daha fazla üretmek, daha fazla vefa, daha fazla kalkınmadan geçiyor. Yurdun her köşesine erişeceğiz, vatandaşımızı bulunduğu yerde mutlu edeceğiz. Orada zenginlik noktaları oluşturacağız. Oralara varınca bu tartışmaların hiçbir anlam ifade etmediğini de herkes anlayacak. Bunları da müsamaha ile karşılamamız lazım. Demokratik olgunluk içerisinde, özgürlük anlayışı içerisinde bu tartışmalar olabilir ama asla ülkenin birliği, beraberliği, bayrağı, dili, resmi dili tartışmaya açılamaz.'

'5 YILDA 8,1 MİLYAR LİRAYI AŞKIN YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK'

Türk Telekom Satış Başkanı Celalettin Dinçer de, Türk Telekom olarak Türkiye çapında faal olan 144 OSB'den 93'ü ile işbirliği içinde olduklarını belirtti.

Bugün imzalanan protokol ile Türkiye genelinde vermekte oldukları desteği, Türkiye'nin en büyük OSB'si olan İkitelli OSB'ye de taşıdıklarını kaydeden Dinçer, 'OSB'de hayata geçireceğimiz proje bizim için çok büyük önem taşımakta. İletişim ve yakınsama teknolojileri alanında sunduğumuz hizmetlerin yanı sıra Türkiye çapında böylesine önemli ve büyük bir projenin bir parçası olarak bir kez daha hayata değer katma hedefimizi gerçekleştiriyoruz. Bu protokol kapsamında İkitelli OSB'de bulunan firmalara en son teknolojileri ve fiber optik altyapı üzerinden geniş bant hizmetlerini sunacağız' diye konuştu.

Faaliyetlerini sürekli yatırım odaklı yürüttüklerine işaret eden Dinçer, son 5 yılda altyapı ve teknolojiye yaklaşık konsolide olarak 8,1 milyar lirayı aşkın yatırım gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Dinçer, çalışanların eğitimi konusunda da sürekli yatırım yaptıklarını, kurumsal ve bireysel satış kanallarını güçlendirdiklerini söyledi.

İstanbul Valisi ve İkitelli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Avni Mutlu ise İkitelli'nin Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi olduğunu, bugün 220 bin civarında çalışan, 24 bin 500 işyeri bulunduğunu, Türkiye'nin üretim gücünde ciddi bir motoru oluşturduğunu belirtti.

Yüzde 87'lere ulaşmış doluluk oranını yüzde 100'lere getirmek ve istihdamı, üretimi biraz daha artırmak için burada faaliyet gösteren bütün müteşebbislerin büyük bir heyecan içinde olduklarını dile getiren Mutlu, 'İkitelli OSB, önemli abone bölgesi. İstiyoruz ki artık burada çağın bütün haberleşme altyapısını sağlayabilelim. İş dünyamız dünyanın her yeriyle çok süratli bir şekilde iletişim kurabilsin ve ihtiyacı olan rekabet gücünde de iletişim sektöründe de öne çıkabilsin ve bir eksiklik hissetmesin' dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım