Polimeks, Aşkabat Olimpiyat Kompleksi’ni inşa edecek

Orta Asya’nın en büyük Olimpiyat Kompleksi’nin büyük bölümünü Türk firması Polimeks A.Ş. yapacak.

Türkmenistan’da inşa edilecek Orta Asya’nın en Olimpiyat Kompleksi’nin büyük bölümünü Türk firması Polimeks A.Ş. yapacak. Toplam 5 milyar dolara mal olacak Olimpiyat kompleksinde 2017 Asya Olimpiyatları düzenlenecek.

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta inşa edilecek Orta Asya’nın en büyük Olimpiyat Kompleksi’ni Türk firması Polimeks A.Ş. yapacak. 3 etapta inşa edilecek olan ve toplam yatırım bedeli 5 milyar doları bulan kompleksin, 2 milyar dolar tutarındaki ilk etabını Polimeks tamamlayacak. 150 hektar alanda inşa edilecek olimpiyat kompleksi, 2017 Asya Olimpiyatları’na da ev sahipliği yapacak.

Polimeks A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, inşa edilecek Aşkabat Olimpiyat Kompleksi’nin tüm dünyada örnek gösterilebilecek kompleksler arasında yer alacağını belirterek, “Aşkabat Olimpiyat Kompleksi, Asya’nın en büyük spor kompleksi olacak. Türkmenistan Cumhurbaşkanı da bu projeyi çok önemsiyor. Bu proje iki ülkenin dünya kamuoyunda tanıtımı açısından çok önemli. Proje hem Türkmenistan hem de bizim için sıçrama noktası olacak” dedi.

Polimeks A.Ş.’nin Türkmenistan’da pek çok anlamlı projenin sorumluluğunu üstlendiğini belirten Tabanca, şunları söyledi:

20 bin kişiye istihdam
“Türkmenistan’da Türkiye için büyük potansiyel var. Şu ana kadar 99 adet kontrat imzaladık. Bunların 78 tanesini tamamladık. Halihazırda 21 projenin inşaatını sürdürüyoruz. Olimpiyat Kompleksi’yle birlikte bu ülkede toplam 5 milyar dolar tutarında projeyi tamamlamış olacağız. Aşkabat’ta yaklaşık 20 yıldır kamu kurumları, anıtlar, müzeler, hastaneler gibi kentleşme adına önemli mimari özelliklere sahip birçok yapıya imza attık. Yaptığımız işler iki ülkenin ortak kültürü, din ve dil birliğimiz arasında çok ciddi bir güven ilişkisi geliştirdi. Burada 20 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Türkmenistan’ın en büyük ciroya sahip şirketiyiz. Türkmenistan sadece bizim için değil pek çok Türk şirketi için aynı öneme sahip.”

Kompleksin ilk etabının 2014 tamamının ise 2016 yılında bitirilmesinin ve 2017 Asya Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmasının planladığını ifade eden Tabanca, “Aşkabat Olimpiyat Kompleksini benzerlerinden ayıran en önemli özelliği şehir merkezinde ve şehrin mimarisine uygun olarak tasarlanmış olması.

Kompleks Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) şartlarına uygun olarak inşa edilecek” diye konuştu. Polimeks’in ortaklarından Cem Siyahi de, hali hazırda yaklaşık 5 milyar dolarlık iş hacmi ve kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdikleri projelerle dünyanın en büyük inşaat şirketleri arasında yer aldıklarını ifade etti. Siyahi, geçen yılki ihracat rakamlarının 750 milyon dolar olduğunu da bildirdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım