Turkcell, Çin’de cep telefonu üretecek

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, 2011 yılında Çin’e bir iletişim ofisi açacaklarını ve Türkiye’ye özel cihazlar üretilmesi için çalışacaklarını söyledi.

2010 yılının değerlendirmesini Ankara’da düzenlediği bir basın toplantısı ile yapan Öztürkler, dünyadaki teknolojik gelişmeleri ve trendleri yakından takip ettiklerini belirtti. Çinli bir üretici ile Turkcell’e özel 3G uyumlu T10 modeli cep telefonu ürettiklerini ve bu cihazın büyük ilgi gördüğünü dile getiren Öztürkler, yeni yılda da cihaz üzerinde çalışmaya devam edeceklerini kaydederken, “Orada akıllı telefon pazarındaki gelişmeleri daha yakından takip edip, Türk mühendislerin kabiliyetlerini de onunla birleştireceğiz. Türkiye’deki kullanıcıların alışkanlıklarına uygun yeni model telefonları daha uygun fiyatla getireceğiz. 2011′de T10′un yeni modelleri satışa sunulacak.” diye konuştu.

Turkcell’in 2G’de Türkiye’nin yüzde 99′unu, 3G’de ise yüzde 80′ini kapsama alanına aldığını vurgulayan Öztürkler, 17 bin 300 2G, 6 bin 500 3G baz istasyonu ile en fazla baz istasyonuna sahip olduklarını söyledi. Son 6 yılda 6,3 milyar lira yatırım yaptıklarını ve bu yıl 796 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Öztürkler, Turkcell Grup Şirketi Superonline’ın 21 bin kilometre fiberoptik ağ döşediğini kaydetti. Numara taşımada Turkcell’in abone kaybettiği iddialarına katılmayan Öztürkler, abone sayısına göre pazar paylarının yüzde 55 olduğunu ve geçen yıllara göre değişmediğini ifade etti. Numara taşıma ve her yöne tarifelerin ardından birden çok cep telefonu kullanıcının çift SİM hattı taşımaktan vazgeçtiğini belirterek, “Çift SIM taşıma oranı son bir yılda yüzde 17′den 13′e geriledi.” dedi. 3G’nin faaliyete geçmesiyle birlikte sağlanan istihdam artışına dikkat çeken Öztürkler, bayi ve ortaklarıyla birlikte toplamda 50 bin kişilik eko sistem oluştuğunu aktardı. Karaman’da bir çağrı merkezi açacaklarını duyuran Turkcell yöneticisi, çalışanların yüzde 50’sinin engelli olacağını bildirdi.

En fazla Bobo’nun Fener’e attığı gol seyredildi

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Öztürkler’in verdiği bilgiye göre, cep telefonundan en fazla izlenen dizi Ezel, en fazla izlenen kanal ise atv oldu. 2010′da abonelerin 42 milyon dakika televizyon izlediğini bildiren Öztürkler, abonelerin 14 milyon şarkı indirdiğini, şarkılar arasında en fazla Shakira’nın Waka Waka parçasının dinlendiğini söyledi. Turkcell’in “Goller Cepte” hizmetinden de 49 milyon gol izlendi. En fazla izlenen gol ise, geçen yıl Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi 3-0 yendiği maçta Bobo’nun Fenerbahçe’ye attığı gol oldu.

3G hizmetinin sembolü olan görüntülü konuşmaya ise aboneler rağbet etmedi. Yılın ilk 9 ayında 43 milyar dakika konuşan aboneler, konuşmasının binde birini görüntülü yaptı. Yılbaşından bu yana aboneler, 48 milyon dakika görüntülü konuşma, 71 milyar kısa mesaj attı. Turkcell, abonelerine 65 marka ve 95 kampanya ile indirimli alışveriş imkânı da sağladı. 5,3 milyon kişi 88 milyon lira avantaj sağladı.

Selim Kuvel / Zaman

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım