Anadolu Holding Yatırımları

Geçen yıl yüzde 10’luk büyüme yakaladıklarını açıklayan Anadolu Holding Yönetim Başkanı Tuncay Özilhan, “Bu yıl yüzde 8 büyüme öngördük. 700 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız” dedi.

GEÇEN yılı yüzde 10’luk büyümeyle geride bırakan Anadolu Grubu, 2011’de 700 milyon dolarlık yatırım yapacak. 2011’in ilk ayını iyi geçirdiklerini açıklayan Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Bu yıl yüzde 8 büyüme öngördük, tahmin ediyorum yakalarız. Agresif hedefler koyduk. Geçen sene içecek önemliydi. Yurtdışında da hızlı büyüdük. Bu yıl 700 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız” dedi.

Otomotiv iyi gidiyor

Dünya Ekonomik Forumu’nun yapıldığı Davos’ta CNBC-E’ye konuşan Özilhan, şunları söyledi: “Otomotivden de memnunuz. Hepsi aşağı yukarı gerekli performansı gösterdi. 2010’u unuttuk, 2011’e bakıyoruz. İlk ayı iyi geçirdik. Gıda projemiz var. Meyve konsantresinde ilk adımı attık. 50-55 milyon dolarlık bir yatırım olacak. 70-80 bin dönüm arazide olacak. Yurtdışında yeni ülkeler gerek meşrubatta, birada yeni ülkeler katmak için faaliyetlerimiz var. Bu yıl 700 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız.”

Dünyanın ekseni kayıyor

Global krizin oyuncuları yeni gerçekleri görmeye ittiğini belirten Özilhan, şu bilgileri verdi: “Birçok toplantılar da bu eksende seyrediyor. Eksen kayması bütün dünyada var. Eksen batıdan doğudan kayıyor. Türkiye’nin burada olması çok önemli bir adım. Türkiye de temsil edilmeli. Bakanların katılması toplantılarda panelist olarak bulunmaları, Türkiye’yle ilgili tecrübelerini paylaşmaları çok önemli. Daha çok katılabilsek çok faydalı olur. Türkiye’de de konuştuğumuz birçok konunun burada da tartışıldığını gördüm. Esas konuşulan eksenin batıdan doğuya kayması. Çin’in hızlı büyümesi birçok hammaddenin fiyatlarını yükseltiyor. Dün Medvedev’i dinledik, onun buraya katılması ve uzun konuşma yapması önemliydi.”

Ekonomi iyi yönde

Türk ekonomisinin çok iyi yönde olduğuna inandığını anlatan Tuncay Özilhan, şöyle konuştu: “Gelişmekte olan ülkelerde Türkiye bir yıldız konumunda. Şikayet edecek bir halimiz yok. Bu sene seçim olması ama hükümetin ve MB’nin bir takım kararlar alması çok önemli. Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri cari açık. Bu alınan kararları doğru buluyorum. Herkesten önce alınan kararlar. Bazı yabancılar bunu sordu, onlar da merakla neticeyi bekliyor. Türkiye yüzde 5 büyüyebilir. Yüzde 8’ler büyüme olunca cari açık sıkıntısı oluyor. Bunu kontrol altına almak faydalı. Alınan kararlar o yönde.”

Tek yıldızlı ‘Anadolu Efes’ logosu hazırlandı

TÜTÜN ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK) yeni yönetmeliği geriği logosunu ve adını değiştirecek olan Efes Pilsen SporKulübü, 2 farklı öneriyi TAPDK’ya sundu. Anadolu Grubu İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Dünya Ekonomik Forumu’nun yapıldığı Davos’ta CNBC-e yeni logoları anlatarak, “Yeni logolarda bir yıldız var ve farklı bir Anadolu Efes ve Efes yazısı var” dedi. TAPDK’ya geçtiğimiz hafta yeni logoları sunduklarını açıklayan Özilhan, şöyle konuştu: “Geçen hafta TAPDK’ya iki isim müracaatı yaptık. Anadolu Efes ve Efes isimleriyle başvurduk. Biz basketbol kulübünün devam etmesini istiyoruz. Şimdi oradan haber bekliyoruz. Kurul toplanıp tartıştıktan sonra bize bildirecek. 1 ay civarında bir zaman alacağını söylediler. TAPDK da kulubün devam etmesini istiyor. Bira markasının çağrışımını koparırsak onlar da uygulamada doğru atım atmış olurlar. Anadolu Efes olursa şirketin adıdır, o da olur, Efes de olur. Logoyu da değiştirdik. İki logo önerimiz oldu. Bir yıldızı var, daha farklı bir Anadolu Efes ve Efes yazılımı var.”
http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım