Otokar, Polonya'ya Otobüs Sattı

Otokar'ın Design Turkey ödüllü Doruk LE modelini artık Polonyalılar da kullanacak.
Türkler'den otobüs alan ilk şehir
Przemysl Belediyesi'ne 12 araç ihraç eden şirket, araçlarda video donanımı ve engellilere uygun taşımacılık özellikleri sunuyor.

Türkiye'nin önde gelen otobüs üreticilerinden Otokar, Polonya'ya Doruk LE otobüslerinin ilk ihracatını gerçekleştirdi. Şirketin Vectio markası ile dış pazara sunduğu ödüllü otobüsü Doruk serisine ait 12 adet alçak taban girişli otobüs Polonya Przemysl Belediyesi'ne teslim edildi. Düzenlenen teslimat töreninde konuşma yapan Przemysl Belediye Başkanı Robert Choma, "Şehrimize ulaşan Otokar otobüslerinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Kısa bir süre içerisinde bu memnuniyeti şehir sakinlerinin de yaşayacağına inanıyoruz" dedi.

Türkler'den otobüs alan ilk şehir

Otobüsün teknik özellikleri hakkında bilgi veren Otokar'ın Polonya temsilcisi Gran'ın Satış Müdürü Matthew Bienian ise, "Otokar Batı Avrupa'da oldukça tanınan bir marka. 25 oturan olmak üzere 65 yolcu kapasitesine ve engelli taşıma özelliğine sahip 9 metrelik otobüslerinin test sürüşüne katılan herkes aracı çok beğendi" diye konuştu. Przemysl'in Polonya'da bir Türk firmasından otobüs almaya karar veren ilk şehir olduğunun altını çizen Bienian, "Engelli yolcu taşımacılığına uygun yapısı, hem yolcular hem de sürücüye yönelik klima sistemi, video donanımı ve yolcu enformasyon sistemine sahip otobüsler ayrıca eşsiz manevra kabiliyeti ile de dikkat çekiyor" dedi.

DESING TURKEY ÖDÜLLÜ

Doruk LE modelleri hakkında bilgi veren yetkililer, Türkiye'de olduğu kadar Avrupa'da da büyük beğeni kazanan aracın, büyük otobüslerin ekonomiklik, küçük otobüslerin ise yolcu kapasitesi anlamında yetersiz kaldığı durumlar için ideal olduğunu söyledi. Aracın geniş güvenlik önlemleri ile donatıldığını vurgulayan yetkililer, "Ön ve arkada disk fren, ABS, ASR ile seyir güvenliği sağlıyor. 9 metrelik Doruk LE özellikle şehiriçindeki taşımacılıkta manevra kabiliyeti ile dikkat çekiyor. Tasarımı ile dikkat çeken Doruk LE, aynı zamanda Design Turkey ödüllerinde de "İyi tasarım" ödülünün sahibi" dedi.
http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım