Teknosa 1000 Kişi İşe Alacak..

Tüketici elektroniği perakendesi alanında 68 ilde 260’ın üzerinde mağaza ve 3250 çalışanla faaliyet gösteren Teknosa bu yıl 30 milyon dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor.


Teknosa rotayı doğuya çevirdi, bin kişi alacak

EKONOMİ SERVİSİ

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, “Ağrı ve Iğdır başta olmak üzere açacağımız 30 yeni mağazayla 100 bin metrekare olan satış alanımıza 20 bin metrekare ekleyeceğiz. Bin kişiye istihdam yaratacağız” dedi.
2010 yılında cirolarını yüzde 13 artışla 1.4 milyar liraya çıkardıklarını anlatan Nane, 2011 için de yüzde 20 büyüme hedeflediklerini söyledi. Doğu açılımlarının süreceğini belirten Nane, “Anadolu’nun potansiyeline inanıyoruz. Genç nüfus Türkiye’ye eşit şekilde yayıldığı için Ağrı ve İstanbul’daki tüketicilerde benzer özellikler gözleniyor. Anadolu’dan teknolojiye çok büyük talep var” dedi. Nane, yurtdışı açılımlarıyla ilgili olarak da, “Diğer ülkeler sürekli radarımızda, inceliyoruz. Uygun piyasaları ve zamanı kolluyoruz. Uygun zamanda uygun fırsat bulursak bunu değerlendirmeye alacağız” diye konuştu. Türkiye’deki tüketici elektroniği harcamalarının yüzde 30’unun teknoloji marketlerinden gerçekleştiğini anlatan Nane, şunları söyledi: “Teknosa’nın pazar payı yüzde 42. Teknoloji marketler kanalında satılan her 10 laptoptan 4 tanesi, her LCD TV’den 5’i ve 10 cep telefonundan 4’ü Teknosa’ya ait. Geçen yıl saatte 2 bin 250 ürün, toplamda 19 milyon 500 bin adet ürün sattık.”

Sabancı’nın perakende cirosu 5 milyar TL
Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, Sabancı Perakende Grubu’nun geçen yıl yüzde 13 büyüyerek yaklaşık 5 milyar lira ciroya ulaştığını açıkladı. 2011 yılı için de yüzde 20 büyüme hedefi koyduklarını ve 207 milyon TL yatırım yapacaklarını anlatan Dinçer, “340 yeni mağaza açarak, 2 bin kişilik istihdam sağlayacağız. Sabancı Perakende Grubu’nu 17 bin 500 çalışana ulaştıracağız” dedi. Perakende alanında Carrefoursa, Diasa ve Teknosa ile faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Dinçer markalar hakkında şu bilgileri paylaştı:
“Carrefoursa olarak fırsatları değerlendireceğiz. Satmaya niyetli zincirler olduğu takdirde çıkan fırsatları değerlendireceğiz. Şu an devam eden görüşme yok. Teknosa markamız perakende içinde konsolide olarak cironun yüzde 60’ını sağlıyor. Teknosa da her zaman satın almalara açık bir şirket.”
Bu yıl halka arz planı olmadığına değinen Dinçer, “2012’de 4 Sabancı şirketi halka açılabilir. 2012’de şartlar uygun görülürse holding, CEO, yönetim kurulu tarafından değerlendirilecek” dedi

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum Yaparken sayfaya nereden geldiğinizi belirterek küfüre yer vermeden, anlaşılır bir dille yazmanızı rica ederiz..

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım