Mazhar Zorlu Holding, Küçükbay A.Ş İzmir'de Yatırım Şartları Kötü

Mazhar Zorlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı duayen işadamı Kemal Zorlu'nun İzmir'deki yatırım ortamından şikâyet etmesinden sonra Küçükbay AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay da, İzmir'deki ortamın yatırımcıyı korkuttuğunu söyledi.

Bazı kötü örnekler sebebiyle, 'İzmir'de iş yürümüyor' anlayışının hâkim olduğunu ifade eden Küçükbay, bu konuda en önemli engelin ideolojik yaklaşımlar olduğunu savundu.

Küçükbay, Zaman'a yaptığı açıklamada, İzmir'de krizlere rağmen sürekli yatırım yapma kararlılığında olduklarını, ana faaliyet alanı bitkisel yağ olan gruplarının gayrimenkul ve medya sektörüne de yatırım yaptığını dile getirdi. Şehrin yatırımcılar açısından büyük potansiyel içerdiğine dikkat çeken Ahmet Küçükbay, İstanbul'dan sonra yatırımda ikinci merkez olabilecek kapasitesi bulunduğunu vurguladı. Geçmişte İzmir'e yatırım yapmak isteyen girişimcilerin yaşadığı örneklerin kötü bir imaj oluşturduğunu belirtti. Kendilerinin de mağdur edildiğini anlatarak, Tekel'den satın aldıkları tütün depolarını, istedikleri projeyi uygulayamadıkları için satmak zorunda kaldıklarını hatırlattı.

Yönetim Kurulu Başkanı Küçükbay, kötü örneklere İzmir Limanı arkası olarak bilinen Salhane bölgesi için hazırlanan yeni şehir merkezi planına açılan davayı ve 14 yıldır bekleyen Dünya Ticaret Merkezi çukurunu gösterdi. Yatırımcının parasıyla rezil olmak istemediğine dikkat çeken Ahmet Küçükbay, açılan davalar sebebiyle üç beş yıl duraklamanın, heves kırdığını vurguladı. Davaların uzun sürmesinin maliyetleri de artırdığına dikkat çeken Küçükbay, "Kanunsuz bir yatırım talebi tabii ki karşılanmamalı. Eşitlik ilkesi içinde tüm kesimlere aynı uygulama yapılmalı. Zamanı çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Büyük yatırımların, mahkemeye gitmeden müzakere edilmesi gerekiyor." dedi.

Türkiye sıvı yağ pazarının yüzde 20'sine sahip olduklarını kaydeden Küçükbüy, Tekirdağ Muratlı Sanayi Bölgesi'nde 50 milyon dolarlık yatırımla ham yağ tesisi kurmaya başladıklarını belirtti. Ahmet Küçükbay, Eylül 2012'de üretime alacakları tesisin günlük bin 500 ton çekirdek sıkma kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Küçükbay, Tekirdağ'ı seçmelerini çekirdek üreticilerine yakın olmasına bağladı. Ayrıca Tekirdağ'ın Bulgaristan, Romanya ve Ukrayna gibi ülkelerin de önemli birer tedarikçi olduğuna dikkat çekti. Yönetim Kurulu Başkanı, kuracakları tesiste yağ sıkma işleminin, çekirdeğin kabuğunu soyduktan sonra yapılacağını anlattı. Günlük işleyecekleri çekirdekten 900 ton civarında küspe çıkacağını belirten Küçükbay, toz halindeki bu küspenin daha uzun dayanması için tanelenmesini sağlayacak bir sistem oluşturacaklarını söyledi. Kabuğunu ise kuracakları bir santralde yakarak elektrik elde edeceklerini dile getirdi. Küçükbay, şirketin merkezinin İstanbul'a taşınması konusunda alınmış bir kararları olmadığını söyledi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım