Oger Telecom 2011, Muhammed Hariri Ne Anlattı

6. Türk-Arap Ekonomik Forumu'na katılan Oger Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hariri, "Türkiye ekonomisine katkısı olacaksa Türk Telekom için yurtdışında büyümeye sıcak bakarız." ifadelerini kullandı. Hariri, yurtdışında muhafazakâr davranacaklarını da sözlerine ekledi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Irak Maliye Bakanı Rafe Al-Issawi ve Türk ve Ortadoğulu işadamları İstanbul Four Seasons Otel'de düzenlenen Türk-Arap Ekonomik Forumu'nda buluştu. Türkiye ile Lübnan arasında ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi için altyapı oluştuğuna dikkat çeken Türk Telekom'un yabancı ortağı Oger Telekom'un Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hariri, "Türk Telekom çok değerli bir marka. Amacımız hem Türkiye'de hem de bölgede fırsat yakalarsak büyümek. Yatırım stratejimiz de bu. Ancak yurtdışına gidersek muhafazakâr davranacağız. Birkaç adım attık ancak çok riskli bir yatırıma girmeyeceğiz. Yerel piyasaya bakıyoruz önce. Eğer ihtiyaç karşılanıyorsa yurtdışına bakıyoruz. Türkiye için faydasını ele alıyoruz. Türkiye ekonomisine katkısı olacaksa Türk Telekom için yurtdışında büyümeye sıcak bakarız." diye konuştu. Türk Telekom'un performansından memnun olduklarını dile getiren Hariri, şirketin ilk 3 ay için yüzde 12 büyüdüğünü belirtti.

Avea ile ilgili de geçen yılki rekabetçi bir piyasada yaşanan sorunların büyük kısmının atlatıldığını belirten Muhammed Hariri, "Sermayede yeniden yapılandırma kararı aldık. Sağlıklı bir sermaye yapısı büyüme için önemli. Bu yönde planlamalarımızı yaptık. Böylece sermaye yapısını güçlendirmemiz mümkün olabilir." dedi. Benzer şekilde T-Bank için de Güney Afrika'daki Cell-C yatırımı için de sermaye yapılandırmaları yaptıklarını sözlerine ekledi. Bankacılık ve telekom alanlarında büyümeyi planladıklarına dikkat çeken üst yönetici, sigorta ve benzeri sektörlerde de fırsatlara baktıklarını kaydetti. Lübnan'da da bankacılığın sıkı gözetim altında tutulduğunu bildiren Hariri, T-Bank'ın 27 şubesi olduğunu söyledi. Bu yıl bankada büyüme olmayacağını aktaran Yönetim Kurulu Başkanı, T-Bank'la yurtdışında yatırım yapmayı düşünmediklerini, sadece Türkiye'ye özel bir yatırım olacağını ifade etti.

"Türkiye'ye bugün itibarıyla bölgede lider gözüyle bakılıyor." diyen Muhammed Hariri, Türkiye ile Arap dünyası arasındaki ilişkinin çok iyi bir noktada olduğuna değindi ve ekledi: "Bu güçlü ilişkilerden faydalanmak gerekiyor. Ticaret ve yatırımı teşvik etmek gerekiyor. Ortak bağlarımız, güçlendirerek Türk ve Arap dünyasındaki ilişkileri ikiye katlayabiliriz."
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım