İnegöl Mobilya Çarşısı Adı, Mobilya Park

İnegöl Mobilya Çarşısı Kooperatifi Tarafından Kuruluş Çalışmaları Yürütülüyor

“Mobilyapark” Gün Sayıyor


35 mobilyacının katılımı ile
kurulan ve geçtiğimiz Cuma günü ilk kongresini yapan İnegöl Mobilya Çarşısı Kooperatifinden yapılan açıklamada, 'Mobilyapark' projesinde sona gelindiği bildirildi.


Geçtiğimiz Cuma günü yapılan kongre sonucunda, kooperatif başkanlığı görevine getirilen Haluk Özbek, bu projeyi 10 yıl içinde Türkiye'nin çeşitli yerlerinde de hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.


Kooperatif Başkanı Haluk Özbek, 'Mobilyapark' projesinin Bursa-Ankara karayolu üzerinde Akıncılar köyü yol ayırımı mevkiinde hayata geçirileceğini ifade etti.

Özbek, geçtiğimiz gün Genel Müdürü olduğu Saloni Mobilya'daki makamında, hayata geçirecekleri 'Mobilyapark' projesi hakkında basın toplantısı düzenledi.

Özbek, "Yaklaşık 1.5 yıldır gündemimizde olan taslak projelerini de hazırladığımız Mobilyapark projesi son noktaya geldi. Allah nasip ederse bu projemizi, 10 yıl içerisinde Türkiye'nin 4-5 yerinde de göreceksiniz. İnegöllü üretici esnafımızın öncelikli olmak üzere kendi mülkleri ile daha organize olmuş çarşılarda mobilya ticaretlerini geliştirmeleri amacıyla bunu Türkiye'ye de yaygınlaştırmaları ama kendilerini ama bayilikleri aracılığıyla perakendecilere ve toptancılara direk ulaşmaları için çok önemli bir adım attık. Şükürler olsun, yaklaşık 2 hafta önce uygun şartlarda bulduğumuz bir arazimiz var. İlk etapta İnegöl'den yaklaşık 35 mobilyacımızın yer alacağını ön görüyoruz. Fakat talebin fazla olmasından dolayı bu sayı 45-50'lere nasıl çıkartabiliriz diye daha alternatif daha büyük arazilerin peşindeyiz. Mevcut şuanda satın aldığımız, kaporasını vermiş olduğumuz araziyi nasıl büyütebilir diye çalışıyoruz" dedi.


Geçtiğimiz Cuma günü İnegöl Mobilya Çarşısı Kooperatifi'ni kurduklarını ve başkanlık görevine kendisinin getirildiğini ifade eden Özbek, "Kurmuş olduğumuz kooperatifimizde yaklaşık 5 milyon TL'lik bir fon oluştu. Arazi alımını peşin, ondan sonraki inşaat bedellerini finansman kullanarak yapmak istiyoruz. Her şeyi çok şeffaf ve açık yüreklilikle yürütmek istiyoruz. Özellikle önemli konularda üyelerimizin tamamının olumlu oyunu alarak, bu projeyi yürüteceğiz. 3 ayda bir resmi olarak raporlama yayınlamayı düşünüyoruz. Hem üyelerimize ve hem de kamuoyuna, bu kooperatifin nasıl yönetildiğini dürüstçe ve şeffaf bir şekilde göstermek için raporlama yapacağız" diye konuştu.


Mobilyapark projesini, katılımın olması halinde Türkiye'nin değişik yerlerinde de kurmak istediklerine işaret eden Özbek, "Şu an teveccüh çok iyi. Tek sorun daha fazla yer vermek istiyoruz. Projeyi 6 ay önce duyurduğumuzda 5-6 arkadaşın katılımı gördük. Arazi alımı yapılınca çok yoğun teveccüh oldu. Katılım bedeli olarak hisse başına 200 bin TL'lik bedel 3-4 gün içerisinde tamamlandı. Katılım bedelinin yatırılmış olması, kesin üyelik için çok önemli. Bu bedeli yatırmayan arkadaşların kesin üyeliği söz konusu olamaz. Parasını yatırmış olsa da yönetim kurulunun buna onay vermesi şartı var. 'benim param var ben katılmak istiyorum' diyen değil, bu zamana kadar esnaflık sicilinde problem olmayan ürün taklidi yapmayan korsan eleman çalıştırmayan vergisini adam gibi ödeyen, markalaşma çalışmaları olan esnaflarımıza öncelik veriyoruz. Kendi içimizde de çok önemli kurallarımız var. Birbirini taklit eden, birbirinin elemanını alan, çalan arkadaşlara kesinlikle çarşımızda yer vermeyeceğiz. Çok güçlü bir tüzüğümüz var. İnşaatın ihale aşamalarını da en iyi şekilde yöneterek, çok profesyonel iyi bir inşaat firmasına vermeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


OSMANLI TARZINDA MOBİLYAPARK


Mobilyapark’ın, toplam kapalı alanın 60 bin metrekare olacağını, her mağazanın bin 250 ila bin 500 metrekare arasında alanı bulunacağını, Türkiye'de eşi benzeri olmayacağını ileri süren Özbek, "İlk kapalı mobilya AVM'si olacak. Osmanlı tarzında sağlı sollu mağazaların ortasının şeffaf bir örtüyle örtülen bir yapı düşünüyoruz. Gelen ziyaretçilerimizin yazın ve kışın, sıcaktan soğuktan etkilenmeyecekleri çok rahat edebilecekleri, yol boyundaki trafikten de ticaret olarak faydalanabileceğimiz bir proje düşünüyoruz. Projemize, Adana, İstanbul, Mersin gibi şehirlerden de talep var. Ama kesinlikli öncelik İnegöllü esnafımızındır. İnegöl'de bu işi kuralına göre yapan, bu işin acısını çeken değerli yatırımcılarımıza öncelik tanıyacağız" ifadelerini kullandı.

YENİ YÖNETİM


İnegöl Mobilya Çarşısı kooperatifi Başkanı Haluk Özbek, geçtiğimiz Cuma günü yapılan genel kurul sonucunda kendisinin Başkanlığındaki yönetim kurulunun, Başkan Yardımcısı Şefik Akyol, üyeler Levent Özcan, Ertekin Uz, Zeki Kavaz, Selim Bayrakdar ve Nurettin Ortakcı’dan oluştuğunu bildirdi.

[Yıldırım Gazetesi]

Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım