Electro Word yeni Mağazaları

Electro World Türkiye Genel Müdürü Bahadır Özbek, bu yıl yüzde 75-80 büyüme hedefi koyduklarını belirterek, “Hızlı büyümemiz sürüyor. 15 olan mağaza sayımız dört mağazanın açılmasıyla beraber 19’a çıkacak. Gelecek yıllarda açacağımız 15 mağazayla da bu sayıyı 34’e yükselteceğiz. Sırada şu anda Bolu ve Edirne mağazalarının açılışı var. Hem franchise olarak hem de kendimiz mağaza açarak büyümeye devam edeceğiz” dedi.

Electro World 20 ile yayılacak
Satış metrekarelerinin de 25 binden, 85 bin metrekareye çıkacağını da dile getiren Özbek, 2 bin 500 çalışanlarına 1000 kişi daha ekleyeceklerini, 10 ildeki varlıklarını 20 ile yayacaklarını kaydetti. Özbek, satışta en çok büyümenin cep telefonu ve bilişim ürünlerinde olduğunu da işaret ederek, “Navigasyon satışları yüzde 140 büyüdü. Beyaz eşya önemli oranda gelişiyor. 2010’da bir önceki yıla göre iki katı büyüme var. Televizyonlarda ve akıllı telefonlardan öne plana çıktı” diye konuştu.
Ayakli Rehber
Electro World 10 bin atık topladı
Electro World olarak elektronik atık konusundaki bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürdüklerini de değinen Özbek, şunları söyledi: “Toplamayı mağazalara ve belli merkezlere koyduğumuz geri dönüşüm kutularıyla yapıyoruz. Bu projenin ikinci yılında 10 bin ton elektronik atık topladık. Bu tabii ki düşük bir rakam ama bilincin artmasıyla bunu bir milyon tonlara çıkarabiliriz” dedi. Türkiye’nin yılda tahminen 350 bin ton elektronik atık ürettiğini de aktaran Özbek, dünyadaki yıllık elektronik atık üretiminin ise 50 milyon ton olduğu bilgisini verdi.

Electro World 500 bin öğrenciye eğitim
Özbek, Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi iş birliğiyle başlattıları projeyle de bu yıl 500 bin öğrenciye doğal yaşam ve elektronik atık konusunda eğitimi vereceklerini söyledi. Özbek, Darıca Faruk Yalçın Doğal Yaşamı Koruma Vakfı’nın desteğini aldıklarını, hayvanat bahçesinde küçük bir Electro World mağazası da açtıklarını vurguladı.

Atık götürene indirim yapıyor

TÜPLÜ televizyonlar, cep telefonları ve beyaz eşya ürünlerinin büyük çoğunluğunun geri dönüştürülebildiğini vurgulayan Bahadır Özbek, şunları söyledi: “Elektronik atık getirene ürünlerde indirim sağlayarak atık toplamayı teşvik ettik. Mağazalarımızda elektronik atık toplama alanları oluştururken aynı zamanda eve teslimat yaptığımız müşterilerimizin elektronik atıklarını kaplarından aldık.”Hürriyet

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım