GSO Başkanı Adil Konukoğlu Neler Söyledi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, sanayi olarak büyük bir tedarik merkezi konumunda olduklarını söyleyerek, yapılacak her türlü işbirliği ve projeye açık olduklarını belirtti.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği Ekonomi Sorumlusu John C. Letvin ile beraberindeki heyet Adil Konukoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette heyete Gaziantep sanayisine ilişkin bilgiler veren Konukoğlu, Gaziantep'in dünya standartlarında bir üretim şehri olduğunu ifade etti.

Konukoğlu, "Gaziantep gerek coğrafi konumu, gerek sanayi altyapısı, gerekse de üretim kapasitesiyle her zaman dünyanın ilgisini çeken bir şehir olmuştur. Gaziantep'ten bu yılın ilk üç ayında ABD'ye yapılan ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 oranında artışla 44 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. ABD Gaziantep'in ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında 4'üncü sırada yer almaktadır." diye konuştu.

Gaziantep sanayisi adına bugün yapılan ziyareti önemsediklerini de belirten Konukoğlu, "Bu anlamda biz iki arasında ekonomik işbirliğinin daha da artmasını istiyoruz. Çünkü Gaziantep sanayisi olarak biz büyük bir tedarik merkezi konumundayız. Bu noktada yapılacak her türlü işbirliği ve projelere açığız. Yeter ki iki ülke arasındaki ticari işbirliğimiz daha da gelişsin." dedi.

John C. Letvin de Gaziantep'in ihracat noktasındaki başarısı sebebiyle ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, Gaziantep ile ticari ilişkilerin arttırılması yönünde yapılacak çalışmalara destek vereceklerini söyledi. Konuşmaların ardından Konukoğlu, Letvin'e ziyaretin anısına bakır kahvedanlık hediye etti.

(CİHAN)
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım