Mustafa Boydak - Hüsnü Serteser

Mustafa Boydak, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı
Hüsnü Serteser'i ziyaret etti.
- KTO BAŞKANI BOYDAK'TAN ATSO'YA ZİYARET
- KTO BAŞKANI BOYDAK, KENDİSİNE YÖNELTİLEN BİR SORU ÜZERİNE GAZETECİYE "VALLAHİ ÇOK UYANIK BİR ADAMSIN" DEDİ

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Boydak, İş'le Buluşmalar toplantısına katılmak için geldiği Afyonkarahisar'da Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) ziyaret etti.


KTO Başkanı Boydak, Afyonkarahisar'ın adeta kendi evleri gibi olduğunu, Kayseri ile kültürlerinin birbirine çok yakın olduğunu, ATSO'nun Afyonkarahisar'ın en önemli sivil toplum örgütü olduğunu belirtti. Boydak, Afyonkarahisar'ın ihracatta önemli bir yere geldiğini ifade ederek, "Afyonkarahisar'ın son yıllarda Türk ekonomisinden aldığı payı her geçen gün artıyor. Özellikle baktığımız zaman ihracat performansına yaklaşık 320 milyon dolara gelen bir ihracatla devam ettiğini görmekteyiz. Son 7 yıllık
süreçte Türkiye, ihracatını yüzde 300 artırırken, aldığım bilgilere göre, Afyonkarahisar yüzde 390 civarında artırmış. Dolayısıyla Afyonkarahisar'ın dinamizmini bunlar göstermekte. Bir taraftan tarımsal ürün üretiminde bir taraftan sanayide, bir taraftan da hizmetler sektöründe üç alanda da mücadele eden bir kentimiz. Dolayısıyla Afyonkarahisar'ın gerçekten önünün açık olduğunu ben görmekteyim" dedi.


Afyonkarahisar'ı fırsatlar çerçevesinin beklediğini söyleyen Boydak, şöyle konuştu: "Özellikle şehirleşme oranlarına baktığımız zaman henüz daha yolun başında, Türkiye ortalamasının biraz daha altında. Bunun bir avantaj olduğu kanaatindeyim. Diğer yönden de Türkiye'nin en önemli lojistik merkezi denebilir Afyon'a çünkü, Türkiye nüfusunun yüzde 75'ine direkt karayolu bağlantısı olan bir kentimiz. Tabii şunlarda çok önemli. Afyon'un parlamentoda temsili üst seviyelerde. Sayın bakanımızın son dönemde
Afyon'a yaptığı hizmetleri şöyle bir inceledim, müthiş yatırımlar var. Özellikle sulama alanında ve diğer alanlarda. Afyon'un bir avantajı daha var, iki tane de bakan eniştesi var. Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcımız Ali Babacan. Bunlarla inşallah daha ileri seviyelere gelecektir."

DEMOKRASİNİN BAYRAM GÜNLERİ
Bir gazetecinin, '13 Haziran sabahı nasıl bir Türkiye bekliyorsunuz' sorusuna ise Boydak, şöyle karşılık verdi: "Seçimler tabii demokrasinin bayram günleridir. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde çok önem verilen bir gündür. Seçimlerin Türkiye'de huzur içerisinde geçmesini diliyoruz ve tabii ki sandıktan çıkacak neticeye hepimiz saygılı olacağız. Artık Türkiye birçok sorunlarını aşmış, demokratik standartlarını daha yükselten bir ülke konumunda. Etrafımıza baktığımızda da böyle bir konumu görmekteyiz.
Propaganda sürecinde siyasi liderlerimizin zaman zaman belki motivasyonlarının yüksek olmasından dolayı zaman zaman karşılıklı sözleri olabilir ama bunları normal karşılamak lazım. Biz biliyoruz ki siyasi liderlerimiz de adaylarımız da milletvekillerimiz de bu süreci makul bir şekilde yönetecekler ve 12 Haziran'dan sonra Türkiye tekrar ana konusu olan ve olması gereken ekonomi gündemine dönecektir diye düşünüyorum."


VALLAHİ ÇOK UYANIK BİR ADAMSIN
'Afyon ve Kayseri arasında tatlı bir rekabet var. Özellikle et ürünleri konusunda. Bu rekabete sizin bakışınız nasıl' şeklindeki soruya ise Baydok, "Şimdi, efendim, evet. Vallahi çok uyanık bir adamsın, iyi bir soru yakaladın" diyerek şunları söyledi: "Bir defa Afyonkarahisar ve Kayseri iki güzide, iki kardeş kent. Geçen birkaç sene önce de böyle bir tartışma çıktı. 'Sucuk Kayseri'nin mi Afyonkarahisar'ın mı?' gibi. Ben bu tartışmaları çok uygun görmüyorum. Bir ürün bir yerde icat edilebilir ancak başka bir yerde daha iyi yapılabilir. Bunlar hepimizin ortak ekonomik faaliyeti."


Et ürünleri konusunda gerçekten Kayseri'nin güzel bir merkez olduğunu anlatan Boydak, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz bu konuda iddialıyız, iyi ürünler yaptık. Ama Afyonkarahisar'da bir o kadar iddialı. Konusuna hakim güzel entegre tesisleri yapan bir kentimiz. Türkiye'de şöyle bir kavram vardır. Çok önemli olan bu günde, uzlaşma kültürü. Bu pasta o kadar büyük ki, Afyonkarahisar'a da yer var Sivas'a da yer var, Kayseri'ye de yer var, Kastamonu'ya da yer var. Oralarda da bayağı meşhur bu ürünler.
Dolayısıyla beraber büyümemiz gerekir. Patenti senin olsa ne olur benim olsa ne olur. Bu böyle bence. Bu perspektiften bakarsak gayet kardeşane bir şekilde yürütürüz."
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım