Facebook Cv gibi Kullanılıyor..


Fatih Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Özsoy, Facebook'u işverenler ve insan kaynakları departmanlarının da kullandığını söyledi.


Fatih Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Özsoy, Facebook'u işverenler ve insan kaynakları departmanlarının da kullandığını belirterek, 'İş başvurusu yapan insanlar Facebook profillerinden dolayı doğrudan reddedilebiliyor'' dedi.
Osman Özsoy, internetin hızla geliştiğini ifade ederek, Mart 2009 itibarıyla internette yayın yapan web sitesi sayısının 225 milyona ulaştığını söyledi. Özsoy, dünyadaki blog sayısının da 100 milyonu geçtiğinin tahmin edildiğini dile getirerek, 'İnternet kullanırken gösterilen dikkatsizlik gelecekte büyük sorun oluşturabilir. Birçok insan bunun farkında değil. Örneğin facebook kullanıcılar arasında hastalığa dönüşmüş durumda. Facebook'u işverenler ve insan kaynakları departmanları da kullanıyor. İş başvurusu yapan insanlar, Facebook profillerinden dolayı doğrudan reddedilebiliyor. Kariyer planında devlette ve özel sektörde önemli görevlere gelmek olanların ve stratejik konularda çalışarak ülkesine hizmet etmek isteyenlerin, bilgisayarda bıraktıkları her ize dikkat etmelerini öneriyoruz' diye konuştu. İnternette yapılan her şeyin kayıt altında olduğunu hatırlatan Özsoy, internet ortamında paylaşılanlar konusunda çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

GÜNDE EN AZ 3 KEZ MSN
Yapılan araştırmaların, internet başında uzun vakit geçiren insanların gerekli bilgilerden istifade ettikleri kadar gereksiz bilgilerle de zaman kaybettiklerini gösterdiğini ifade eden Özsoy, ''Bir kullanıcı mesaj göndermek için ortalama günde en az 3 kez MSN'ye bağlanıyor. Sohbet için anlık mesajlaşma yazılımı kullananların birbirlerine gönderdiği mesaj sayısı günde 9,4 milyar civarında. 2009 yılında 1.7 milyar kişi interneti farklı amaçlarla kullandı. Hayatımız MSN oldu. İnternet kullanıcıları özellikle eğlence ve haberleşme siteleri olan Facebook ve Youtub'e büyük rağbet gösteriyor'' dedi. Dünya genelinde ortalama bir MSN kullanıcısının 26,5 yaşında olduğu ifade edilirken, ülkelere göre yaş ortalamasının 24,5 olan Türkiye'nin en genç MSN kullanıcı topluluğuna sahip ülke durumunda olduğunu belirten Özsoy, ABD'nin 32 yaş ortalaması ile en yaşlı MSN topluluğuna sahip ülke konumunda olduğunu bildirdi.

TV TAHTINDAN OLDU
Türkiye'deki mazisi 15 yıla varan internetin vazgeçilmez bir iletişim aracı haline geldiğini, Avrupa'da en çok internet kullanılan yedinci ülke olan Türkiye'de internet kullanıcılarının 26 ile 30 milyon kişi arasında olduğunun belirtildiğini aktaran Osman Özsoy, ADSL'nin yüzde 85.6 ile Türkiye'de kullanılan en yaygın internet bağlantı türü durumunda olduğunu vurguladı. Kitle iletişim araçlarının 'ağababası' olarak bilinen televizyonun tahtının, internet tarafından ciddi bir şekilde sallandığını dile getiren Özsoy, şunları kaydetti: ''Özellikle sosyal paylaşım ağları sayesinde en ufak bir haber, bir anda büyük kitleler tarafından görülmeye başlıyor. Gazeteciler, ünlüler, sporcular, bilim insanları, herkes anlık iletilerle gün içinde durum değerlendirmesi yapıyor, iddialarda bulunuyor. İnternette gün içinde milyarlarca video izleniyor. Televizyonlarda ilgi gören haber ve programların anında internet ortamına düşmesi ise televizyonun eski cazibesini hızla yitirmesine neden oluyor. Artık evlerde aileler birlikte televizyon bile seyredemez oldular. Herkes odasına çekilip bilgisayar başında vakit geçiriyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım