Doğan'ın Borçları Durdu

İSTANBUL - Doğan Yayın Holding'in (DYH) bağlı ortaklığı Doğan TV Holding aleyhine sonuçlanan 340.3 milyon liralık vergi/ceza ihbarnamesinin yürütmesinin durdurulmasının ardından, şirketin vergi davalarında aleyhte sonuçlanan 2.5 milyar liralık kısmın tamamında yürütme durdurulmuş oldu.

Doğan TV ve iştiraklerine 2009 yılında tebliğ edilen yaklaşık 4 milyar liralık vergi ve cezası ile ilgili açılan davalar sonucunda 1.42 milyar liralık kısım lehte, 2.5 milyar liralık kısım aleyhte sonuçlanmıştı.

DYH'den bugün KAP'a yapılan açıklamada, Doğan TV Holding'in 2006 hesap dönemi kurumlar geçici vergisine ilişkin 340.3 milyon liralık vergi/ceza ihbarnamesinin yürütmesinin durdurulduğu duyuruldu.

Açıklamada, Danıştay'ın oybirliği ile aldığı kararın ardından söz konusu tutarın şu aşamada ödenmesinin söz konusu olmadığı ve davanın esastan görüşülmesine ayrıca devam edileceği belirtildi.

DYH, geçen hafta yaptığı açıklamada Doğan TV Holding aleyhine sonuçlanmış olan 903 milyon liralık vergi ceza ihbarnamesine ilişkin mahkeme kararının yürütmesinin durdurulduğunu açıklamıştı. Doğan TV'nin 1.05 milyar lira tutarındaki vergi/ceza ihbarnamesinin de yürütmesi Aralık ayı başında durdurulmuştu. Kasım ayında da, ihtilaf konusu olan 330 milyon lira tutarındaki itirazın da Doğan TV Holding lehine sonuçlandığı açıklanmıştı.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/id/25165279/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım