Mercedes Otomobil'de Üretecek Mi?

Mercedes’e sadece kamyon, otobüs yetmez otomobil de üretin teklifi...
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Aksaray ve İstanbul Hoşdere’deki fabrikalarına 2-3 yıl içinde 200 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıklayan Mercedes-Benz Türk’ten Türkiye’de otomobil üretmelerini de istedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Mercedes-Benz Türk’ün Aksaray ve İstanbul Hoşdere’deki fabrikalarına 2-3 yıl içinde 200 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Bakan Ergün, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz’u ve Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ile makamında görüştü. Ergün, “Biz Mercedes’i yabancı yatırımcı olarak görmüyoruz. Bir Türk şirketi olarak benimsiyoruz. Kendimizden biri olarak görüyoruz” dedi.

Türkiye’de ekonomik krizden etkilenen sektörlerin başında otomotiv sektörünün geldiğini, ancak gelinen noktada yeniden kamyon ve otobüs üretiminde artış olduğunu memnuniyetle gördüklerini belirten Ergün, “Türkiye yatırımlarla birlikte kamyon ve otobüs üretimi açısından bölgedeki en önemli ülke haline gelmiştir. Türkiye’deki güven ortamı ile siyasi istikrar ve makroekonomik dengelerin kurulmuş olmasının bunda çok büyük katkısı olmuştur” diye konuştu.

Üretime Ford da sıcak

Avrupa Birliği, Rusya, Ortadoğu, Asya ve Afrika ülkeleri ile olan ekonomik ilişkilerin geliştiğine işaret eden Ergün, yeni yatırım planlarının bunu doğrular nitelikte olduğunu söyledi. Ergün, şöyle devam etti: “Mercedes’ten ticari araç yatırımları dışında otomobil üretimine başlamalarını da bekliyoruz. Sadece kamyon, otobüs gibi ticari araç üretmeyin, bunun yanında binek otomobilleri de üretin. Aynı şeyi Almanya’da Ford firmasına da söyledik ve onlar bu konuya sıcak baktı.”

Ergün, Türkiye’nin hem otomotiv hem de sanayi alanında AB standartlarında üretim yaptığını da sözlerine ekledi.

200 MİLYON $’LIK YATIRIM

Bakan Nihat Ergün’ü ziyaret eden Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz, Aksaray ve İstanbul Hoşdere’deki fabrikalarında 2-3 yıl içerisinde 200 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını belirterek, “Türkiye bizim için sadece üretim üssü değil, Ar-Ge üssü haline geldi” dedi.

Türkiye’de olmaktan hiç pişmanlık duymadık

MERCEDES-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz, Türkiye’nin yatırım ve iş ortamı için son derece uygun bir ülke olduğunu, Türkiye’yi sadece yerel bir pazar olarak değil dışarıya açılmak için bir kapı olarak gördüklerini söyledi. Kurz, “Bu 44 yıl boyunca Türkiye’de olmaktan ve yatırım yapmaktan dolayı hiç pişmanlık duymadık” dedi. Türkiye’nin özellikle kamyon üretimi açısından baş döndürücü bir hızla ilerlediğini vurgulayan Kurz, şu ana kadar Türkiye’de 900 milyon dolar yatırım yaptıklarını aktardı. Kurz, Türkiye’deki kamyon portföylerini yenilemek istediklerini de kaydetti.
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım