Rönesans, Büyümeye Devam Ediyor, Projelerin Sayısı Artacak

EMLAK - TEBERNÜŞ KİREÇCİ
Şu anda yüzde 75’inin Türkiye’de, yüzde 25’inin de Rusya’da yer aldığı 30 gayrimenkulü bulunanRönesans Holding, orta vadede iki ülkede de ilk üç arasında yer almak istiyor. Holdingin gayrimenkul çalışmalarını yöneten Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Cenk Arson, her iki ülkenin de dünyadan farklı ve birbirine benzer özellikler taşımaları nedeniyle alınacak daha uzun bir yol olduğunu söyledi.
Her iki ülkenin de çok büyük pazarlar olduğunu belirten Arson, bu yöndeki planlamaları hakkında konuştu. Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak’ın pazardaki değişimi erken kavrayarak Türkiye’de ticari gayrimenkul yatırımına yöneldiğini ifade eden Arson, son 10 yılda kira gelirigetiren 10 gayrimenkule ulaştıklarını kaydetti. Şu anda 260 bin metrekarelik AVM hacmina sahip olduklarını dile getiren Arson, bunun 50 bin metrekaresinin Rusya’da olduğunu belirtti. Arson, Türkiye planlamaları hakkında şöyle konuştu:

Rusya’ya üç AVM
“Üç ay içinde bu rakam 14’e çıkacak. Ayrıca portföyümüzde kira geliri getirecek 16 proje daha mevcut. Bunlardan dokuzunu üç yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz. Böylece kiralanabilir alanımız 860 bin metrekareye çıkacak. Bunlar arazileri alınmış ve üzerinde çalışılan projeler. Yedi tane daha arazimiz var. Bununla 30 tane gayrimenkulümüz oldu. Üç-dört görüşmemiz daha devam ediyor. Üç yılda kiralanabilir alanı 2.2 ’ye katlanmayı düşünüyoruz.”
Rusya projeleri hakkında konuşan Arson, bir aylık sürede ülkede üç yeni AVM açarak Rusya’daki AVM metrekarelerini 130 bin metrekareye çıkaracaklarını açıkladı.





‘RUSYA VE TÜRKİYE’NİN ORTA DİREĞİ 70 MİLYON’
Rönesans’ın hem Türkiye hem Rusya’da kendini evinde gibi hissettiğini vurgulayan Cenk Arson, her iki ülkenin AVM konusundaki benzerliklerine dikkat çekti. Rusya’da 45 şehirde 5.5 milyon metrekare inşaat ve 40 AVM yaptıklarını belirten Arson, iki ülkenin benzerliklerini ve potansiyeli şöyle anlattı:
“Türkiye’de de Rusya’da da insanları, şehrin gelişimini, iş yapış şeklini, gelirin harcama yapısını çok iyi biliyoruz. Bu ülkelerde bu işin önü açık, genç ve dinamik bir nüfus var. Türkiye’de uzun zamandırenflasyon sorunu aşılmaya yakın görünüyor. Bu ülkelerde gelir dağılımı bozuk yapıdan çıkıp düzeliyor. Orta kesim ve alım güçleri artıyor. Bu insanların artması, AVM’leri direkt olarak kullanan ve talep yaratan kesmin doğmasını sağlıyor. Yapılan hesaplara göre Türkiye’de 20, Rusya’da 50 milyon olmak üzere toplam 70 milyon orta sınıf insan var. Önümüzdeki 10 yılda bu rakam 120 milyon olacak.”





Ataşehir’de 48 konutluk butik rezidans
Anadolu yakasında ulaşım açısından önemli bir noktada yükselen Maritza Residence Ataşehir, sosyal alanlar açısından oldukça zengin butik bir proje. Modern mimari yapısıyla dikkat çeken ve bir rezidans olarak yapılandırılan projenin en üst katındaki lounge ve restaurant ise çekim noktalarından biri olarak planlanmış

BİR BAKIŞTA
Projenin adı: Maritza Residence Ataşehir.
Projenin lokasyonu: Ataşehir.
Yapan şirket: Milimetrik İnşaat - Meriç İnşaat.
Projenin mimarı: Murat Kader.
Satış pazarlama sorumlusu: Neslihan Uzuner Çelik
Başlama tarihi: 28 Şubat 2011.
Tamamlanma tarihi: 28 Şubat 2012.
Toplam arsa: 2 bin 600 metrekare.
Toplam inşaat alanı: 5 bin 800 metrekare.
Konut sayısı: 48.
Toplam dükkan sayısı: 6.
En küçük konut: 90 metrekare 1+1.
En büyük konut: 180 metrekare 3+1.
Binanın kat yüksekliği: 19 kat.
Tahminen yaşayacak insan sayısı: 200 kişi.

AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
4 bin metrekare büyüklüğünde 150 araçlık otoparka sahip olması ve binanın en üst katında görkemli bir manzaraya sahip lounge ve restaurantın bulunması en önemli ayırt edici özelliği olarak göze çarpıyor. Son teknoloji aletlerle donatılmış olan fitness salonu, sauna ve buhar odalarının yanı sıra detaylandırılmış peyzaj mimarisi de diğer özellikler.

ULAŞIM İMKÂNLARI
Projeye en yakın anaokulu ve kreşler: Ataşehir Ayşegül Kreş ve Anaokulu 1 kilometre, Özel Ataşehir Kiraz Anaokulu 4 kilometre mesafede bulunuyor.
Projeye en yakın özel ilköğretim okulları: Ataşehir Eyüpoğlu İlköğretim Okulu 3 kilometre, Bilfen İlköğretim Okulu 4 kilometre uzaklıkta yer alıyor.
Projeye en yakın devlet okulları: Sait Cordan İlköğretim Okulu 2 kilometre, Hasan Akan İlköğretim Okulu 3 kilometre mesafede yer alıyor.
Projeye en yakın kolejler: Ataşehir Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi 3 kilometre, Bilfen Ataşehir Koleji ise 4 kilometre.
Projeye en yakın devlet liseleri: Ataşehir Dilek Sabancı Ticaret Meslek Lisesi 1 kilometre, Ataşehir Mehmet Rauf Lisesi 3 kilometre mesafede yer alıyor.
En yakın alışveriş merkezleri: Palladium Alişveriş Merkezi 4 kilometre, Carrefour İçerenköy 5 kilometre, 7 kilometre mesafede ise Tepe Nautilus.
Havalimanlarına uzaklığı: Sabiha Gökçen Havalimanı 20 kilometre, Atatürk Havalimanı ise 35 kilometre.
Anayollara uzaklığı: TEM ve E5’e 2 kilometre mesafede bulunuyor.

FİYAT DÜZEYİ
En düşük metrekare fiyatı: 3 bin 500 dolar.
En yüksek metrekare fiyatı: 4 bin 500 dolar.





Avrupa’dan aldığı 40 milyonu atık su için kullanacak
Akfen Holding ve Kardan N.V. ortaklığı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 40 milyon euro kredi aldı. TASK isimli girişim, kredinin 16 milyon euro’luk kısmını Dilovası ve Güllük belediyeleriyle yaptığı sözleşme gereği gerçekleştirdiği projelere aktarırken kredinin 10.5 milyon euro’sunu kullandı.
Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nin atık su projesinin yap-işlet-devret modeliyle 2008 yılında başladığını ve 2010 yılında tamamlandığını söyleyen TASK Genel Müdürü Tuna Özener, Dilovası’ndaki diğer üç organize sanayi bölgesinin atık su projesine de talip olduklarını vurguladı. Özener, şöyle konuştu:

Eski kıtadan 70 kişi geldi
“Belediyelerdeki imtiyaz modeliyle organize sanayi bölgeleri ve sanayi kuruluşlarına yap-işlet-devret modeline uygun projeler üretebilmek için dört yıl önce kurulduk. Bu tür işletmeler devletin gücünün yetmediği yerlerde devreye girerek çevreye katkı sağlayan, suyu arıtan tesisler kuruyor ve uzun vadeli işletiyor” dedi. Tesisi, 70 kişilik bir ekiple ziyaret eden EBRD Belediyecilik ve Çevre Altyapı Müdürü Jean Patrick Marquet de yapıdan çok etkilendiğini ifade etti.



Yapı denetimiyle yeni teknoloji gelecek
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, yapı denetimi konusunda dünyada birçok ülkede henüz uygulamaya geçmemiş sistemlerin ve bilgi teknolojilerinin devreye alınacağını söyledi.
Yeni düzenlemeyle yapı denetim kuruluşlarının 81 ile yaygınlaştırıldığını belirten Demir, ayrıca 1 Ocak 2011’den itibaren ruhsat alınan her bina için ‘enerji kimlik belgesi’nin zorunlu hale geldiğini vurguladı. Bu yönde hazırladıkları elektronik yazılımın 2011 içinde işletmeye alınacağını söyleyen Demir, 1 Ocak 2012’de de özel yap-sat müteahhitlik sistemini kayıt altına alacaklarını kaydetti. Demir, “Şu andayazılım ve yönetmelik yayınlandı” dedi.




Ataşehir’e 208.8 milyonluk dev ihale
Ataşehir Belediyesi, Emekevler mevkiinde kat karşılığı konut yaptırma kararı aldı.Yapılan açıklamada tahmini değer olarak 208 milyon 862 bin 241 TL’lik rakam ifade edildi. Belediye, ihaleyi kazanan kuruluştan alacağı bağımsız bölümlerin değerinin 93 milyon 359 bin 371TL+KDV olacağını açıkladı. Yüklenicinin bağımsız bölümlerinin ise 115 milyon 502 bin 870 TL+KDV olacağının ifade edildiği açıklamada geçici teminat rakamı ise 6 milyon 265 bin 867 TL olarak kaydedildi. İhale, 19 Nisan 2011 tarihinde yapılacak.Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım