60 GİRİŞİMCİ EĞİTİME BAŞLIYOR ..



İTSO ile KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında bir süredir devam eden görüşmeler sonrasında iş birliği protokolü imzalanarak yürürlüğe girdi. Protokol kapsamındaki 60 girişimcinin eğitimleri pazartesi günü başlayacak.

İTSO KOSGEB İle İş Birliği Protokolü İmzaladı
60 GİRİŞİMCİ EĞİTİME BAŞLIYOR
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında yaklaşık iki aydır devam görüşmeler sonrasında ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü’ imzalandı. İTSO Başkan Vekili Bedri Huy ile KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ arasında dün imzalanan protokol sırasında İTSO Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Protokol imza töreni sırasında konuşan İTSO başkan Vekili Bedri Huy, Türkiye’de işsizliğin önüne geçilebilmesi için girişimci sayısının hızla arttırılması gerektiğini söyledi. Huy, “Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi gereklidir. Bizde İTSO olarak bu amaçla KOSGEB ile bir protokol imzaladık” diye konuştu.
Bedri Huy konuşmasında talep toplama aşamasında başvuran girişimci adaylarından şartları yerine getiren toplam 60 kişinin pazartesi günü eğitme başlayacağını belirterek, “60 saat sürecek eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilecek” dedi.
KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ ise, imza töreninde yaptığı konuşmada KOSGEB’in, ülke genelinde girişimci sayısını arttırmak için bütün kaynaklarını seferber ettiğini söyledi. Akdağ, eğitime katılan girişimci adaylarının sertifikaları ile birlikte KOSGEB’e iş planı sunmaları durumunda hibe ve kredi desteği verileceğini de belirterek, “Desteğe değer bulunan iş planlarına 70 bin TL’ye kadar 2 yılı geri ödemesiz kredi ve 27 bin TL’ye kadar da hibe destek verilecektir. Girişimcilik desteği programı dışında da KOSGEB olarak girişimcilerimizin sürekli yanındayız. Her fırsatta işletmelerimize muhtelif destekler veriyoruz. Bunları yapmaktaki hedefimiz ülkemizdeki girişimci sayısı arttırıp işletmelerimizin gelişmesine katkı koymaktır” şeklinde konuştu.
İTSO Toplantı odasında imzalanan protokol sırasında İTSO Başkan Vekili Bedri Huy ve KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ’ın yanı sıra İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri; Zahit Şükrü Ezim, Hakan Ünlüaslan, Osman Ceylan ve İsmail Kösen hazır bulundu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım