Bankacılık Sektöründe Neler Oluyor?

stanbul’da yapılan, “Türkiye, Suriye, Lübnan ve Ürdün”den bankacıların katıldığı konferansta konuşan Arap Bankalar Birliği Başkanı Adnan Yusuf, Al Rajah Bank, Qatar National Bank ve Abu Dabi İslamic Bank’ın Türkiye’de banka aradığını açıkladı.

Konferansa katılan yerli yabancı tüm bankacılar, Levant İş Forumu’nu kuran bu 4 ülkenin bankacılık mevzuatının birbiriyle uyumlu hale getirilebilmesinin önemine dikkat çekti. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da, bu konferansta imzalanan bölgesel işbirliği anlaşmasının, önceki anlaşmaların etkinliğini artıracağını söyledi.

Arap sermayesi Türk bankalarının peşinde... Arap Bankalar Birliği Başkanı Adnan Yusuf, Abu Dabi Islamic, Al Rajah ve Qatar National Bank’ın Türkiye’de banka aradığını ve çoğunluk hisse istediklerini söyledi. “Enhancing Shamgen Banking: Türkiye, Suriye, Lübnan ve Ürdün” başlıklı konferansta soruları yanıtlayan Adnan Yusuf, Arap bankaların Türkiye’de banka arayışının sürdüğünü belirtti. Yusuf, “Bölgemizde İslam bankalarının geleceği parlaktır. Bu bankalar özellikle Türkiye, Ürdün, Suriye ve Lübnan’da büyük gelişme kaydetmiştir. Bu işbirliğini geliştirmemiz sayesinde çok yararlı ve faydalı işler yapabiliriz” dedi.

Dört ülkenin bankacılarını biraraya getiren konferans, Levant İş Forumu çerçevesinde imza atılan 75 projenin hayata geçirilmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Çünkü 4 ülkenin bankacılık sisteminin uyumlu hale getirilememesi yüzünden projeler henüz uygulamaya geçirilemiyor.

‘Fırsatları değerlendirelim’

Arap Bankalar Birliği Başkanı Adnan Yusuf, önümüzdeki dönemde bankacılık alanında yoğun işbirliğine ihtiyaç bulunduğunu belirterek, “Küreselleşme ve ekonomik bloklaşma işbirliğini zorunlu kılıyor. İşbirliği yapmazsak, fırsatlarımızı değerlendiremeyiz” dedi. Yusuf,, bölge ülkeleri arasında büyüme potansiyeli bulunduğunu, birlikte çalışmaları halinde bu olanaklardan yararlanabileceklerini söyledi.

Yusuf, “Önümüzdeki dönemde bankacılık alanında yoğun işbirliğine ihtiyaç var. Küreselleşme ve ekonomik bloklaşma işbirliğini zorunlu kılıyor. İşbirliği yapmazsak, fırsatları değerlendiremeyiz. Potansiyel ve imkanlarımız var. Bunları değerlendirmemiz ve bankacılık alanında işbirliği kurabilecekleri ana hatları tespit etmemiz gerekiyor” dedi
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım